Petitchef

Porc picant cu ciuperci urechi de lemn si orez cu sofran

Pentru astazi am pregatit ceva usor, care se prepara foarte repede dar este si delicios. Nu mai facusem de mult o mancarica cu tenta. Asiatica si m-am gandit sa fac acest porc cu urechi de lemn. Noua ne plac tare mult genul asta de preparate si am invatat sa le fac acasa mai ales ca in felul acesta sigur produsul final e pe gustul meu, eu fiind extrem de pretenioasa la mancare si in afara de un excelent restaurant chinezesc din Timisoara nu am mai mancat niciunde preparate asiatice care sa imi placa…am in

Felul principal
4 porții
30 min
20 min
Ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Pulpa de porc am taiat-o cubulete mici si am pregatit pentru ea o marinata din sos soia, 5 spices, curry, sos teriyaki, ienibahar si am lasat-o sa se marineze cam 40-50 min.

    Am taiat cubulete mici usturoiul si bastonase subtri morcovii, i-am pus in wok sa se caleasca putin, am adaugat apoi si carnita si am lasat la foc cam 20 min pana cand s-a gatit,adaugand si un strop de apa.

    Inainte de a opri focul am pus ciupercile pe care le inmuiasem inainte in apa clocotita (sunt din cele uscate,aduse de prietena mea din Malaezia), apoi o jumatate de lingurita de miere, putin susan si fulgii de ardei iute, am amestecat bine si la urma de tot am pus o lingurita de amidon intr-o canuta pe care l-am dizolvat in putina apa rece si am turnat peste preparatul meu pentru a da consistenta sosului format in wok.
  • Intr-o craticioara am pus orezul basmati cu apa la fiert,i-am adaugat 4 cuisoare, putina sare si sofran si l-am lasat pe foc pana a fiert. Am servit orezul impreuna cu mancarica de porc picanta…o bunatate :)

    Pofta mare!


Întrebări:




Comentarii:

06/08/2013

Mâncarea chinezească sau chiar cea asiatică nu se găteşte cu "un strop de apă" (asiaticii fierb carnea doar la supe). Amidonul se pune în marinadă şi nu în "marinată" (marinata este produsul de după marinare). Urechile de lemn (ca de altfel tiate ciupercile asiatice deshidratate) se pot hidrata şi în apă rece 20-30 min, dar apoi se perpelesc în wok ca să scadă şi - mai ales - să-şi lase aromele. Amestecul de arome este "turbat": 5 spices (chinezesc), teriyaki (japonez), cuişoare (care sunt deja în 5 spices), curry (indian) mamăăăăă...

(1) (0) Abuz
06/08/2013

Mofturi!

(0) (0) Abuz
05/08/2013

Pot sa o cunosc pe prietena din Malaesia ?! ca n-am de unde ciupercile !

(0) (0) Abuz
baraianmircea, 04/08/2013

O sa fac si eu

(1) (0) Abuz
03/08/2013

Salut . Pare gustos si aromat. Voi incerca si eu cat de curand

(1) (0) Abuz
03/08/2013

Nu cunosc toate ingredientele, prefer ceva autohton

(0) (1) Abuz
03/08/2013

Cam multe ingrediente exotice, asta nu inseamna ca e o reteta buna ci mai ales aproape imposibil de gatit. S-avem pardon!

(0) (2) Abuz
03/08/2013

Pare foarte buna dar mai greu de gasit condimentele. Nu toti stam langa supermarket-uri.

(0) (0) Abuz
03/08/2013

Ok

(0) (0) Abuz
03/08/2013

Arata bine o voi face precis

(1) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Orezul, un aliment gustos și sănătos Orezul, un aliment gustos și sănătos Ciupercile și bucătăria românească Ciupercile și bucătăria românească Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează