Petitchef

Praz iahnie

Felul principal
4 porții
30 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
1 kg. praz

1 ceapa mare

1/2 ceasca de ulei

1 ceasca suc de rosii (bulion)

4-5 catei de usturoi


sare, piper

zeama de lamaie

Preparare

  • Se caleste ceapa in ulei, se adauga sucul de rosii, sarea, piperul, usturoiul tocat marunt si se lasa sa fiarba la foc mic.
  • Se adauga prazul taiat bucati groase, morcovul taiat rondele si putina apa, lasandu-se in continuare sa fiarba la foc mic pana cand mancarea ramane cu aspect de sos.
    Inainte de a fi servita se drege cu zeama de lamaie.

Poze

Praz iahnie, poza 1Praz iahnie, poza 2Praz iahnie, poza 3Praz iahnie, poza 4Praz iahnie, poza 5



Comentarii:

26/04/2019

Imi pare rau dar o sa fiarba prazul in rosii alta data. Plus praz fiert☹️

(0) (0) Abuz
10/04/2013

Imi place mult

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Praz umplut
Praz umplut
4 porții
1h45m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Praz cu sos de vin si masline / garnitura
Praz cu sos de vin si masline / garnitura
4 porții
35 min
Foarte ușor
Rețetă Praz umplut cu crema de tofu
Praz umplut cu crema de tofu
7 porții
12 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Supa de cartofi si praz
Supa de cartofi si praz
4 porții
1 oră
Foarte ușor
3.6 / 5
Rețetă Fondue de praz
Fondue de praz
4 porții
50 min
Foarte ușor
Rețetă Supa de praz si lapte de cocos
Supa de praz si lapte de cocos
2 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Adio si un praz verde!Adio si un praz verde!Retete cu ... PrazRetete cu ... Praz

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: