Petitchef

Praz umplut

Felul principal
4 porții
45 min
1 oră
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
2 buc. Praz


1 ceasca orez


1 ardei gras

2 rosii

200 g ciuperci

100 g soia (sau 100g carne tocata)

verdeata (marar, patrunjel)

cine doreste o gramada de urzici

sare

piper

1 cub supa legume

200 ml bulion sau bors

1 pahar vin (sau otet cu apa si o lingurita zahar).

Preparare

  • Etapa 1 - Praz umplut
    Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi. Miezul si frunzele se toaca.
  • Umplutura: ceapa tocata se caleste cu o parte din prazul tocat impreuna cu morcovul ras, ciupercile tocate marunt (urzicile). Orezul se adauga la urma, cu verdeata si soia (sau carnea tocata). Se condimenteaza cu sare, piper, cubul de supa de legume.
  • Etapa 3 - Praz umplut
    Se umplu tecile de praz, tinandu-le in picioare, ca sa nu se scurga umplutura. Se asaza intr-o cratita, oala de pamant, vas Jena sau o tava mai adanca pe un pat de praz tocat, iar deasupra se pune restul de praz tocat si felii de rosii.
  • Se toarna peste sarmalute bulionul (borsul), vinul (otetul) si apa sa le acopere.
  • Se acopera cu staniol sau cu capac si se da la cuptor 1 ora, la foc foarte mic. Se descopera (eventual completati zeama) si se lasa la cuptor, tot la foc mic, pana se rumenesc frumos.



Comentarii:

05/03/2019

Super !!!! Cred ca este ce-a mai buna reteta cu praz.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
6 porții
2 ore
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Dovleac umplut la cuptor
Dovleac umplut la cuptor
3 porții
1 oră
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Supa de praz si lapte de cocos
Supa de praz si lapte de cocos
2 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Praz umplut cu crema de tofu
Praz umplut cu crema de tofu
7 porții
12 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Praz iahnie
Praz iahnie
4 porții
55 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Praz cu sos de vin si masline / garnitura
Praz cu sos de vin si masline / garnitura
4 porții
35 min
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Adio si un praz verde!Adio si un praz verde!Retete cu ... PrazRetete cu ... Praz

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: