Petitchef

Pui cu sos de usturoi

Felul principal
4 porții
20 min
30 min
Foarte ușor
o reteta pe care cu siguranta o sa o refac

Ingrediente

Numarul de porții: 4
700 g aripioare de pui,

5 căței de usturoi,

2 linguri muștar de Dijon,

1 linguriță pastă de roșii,

2 linguri oțet de vin,

100 ml supă de pui (apă),

3 cepe verzi,

sare,

piper,

ulei,

250 g paste cu ouă,

2 linguri mălai,

200 g smântână.

Preparare

  • Se pune apa la fiert pentru paste cu un praf de sare.
    Aripioarele se taie în două, se spală bine și se lasă la scurs.
    Se curăță și se zdrobește usturoiul într-un castron.
    Se adaugă muștarul, pasta de roșii, oțetul și supa de pui (este foarte bună și apa în caz că nu aveți supă).
    Se spală cepele verzi și se taie mărunt, un pic pe diagonală să fie mai mari.
    Se pune partea albă într-un castronel și cea verde în alt castronel.
    Se încinge 2-3 linguri de ulei într-o tigaie și se prăjesc aripioarele la foc iute, apoi adăugăm 50 ml apă și mai reducem focul.
    După 5 minute se adaugă amestecul de usturoi și partea albă de la cepele verzi, se dă în clocot și se lasă 5 minute.
    Între timp se pun pastele în apa clocotită și se lasă 2-3 minute respectând indicațiile de pe ambalaj.
    Se scurg de apă și se stropesc cu o lingură de ulei de măsline.
    Amestecăm mălaiul cu o lingură de smântână și se adaugă peste pui.
    Se adaugă și jumătate din frunzele verzi ale cepei, restul păstrând pentru ornat, apoi se toarnă restul de smântână și se condimentează cu sare și piper după gust.
    Se amestecă ușor și se mai lasă 2-3 minute pe foc.
    Servim fierbinte cu paste și ornăm cu frunze de ceapă verde.

Poze

Pui cu sos de usturoi, poza 1Pui cu sos de usturoi, poza 2


Comentarii (13):

25/05/2014

Mama nu mai publicati prostiiii asa se gateste pasta?

(0) (0) Abuz
eugenia murar, 27/05/2012

Arata extraordinar,cu siguranta am sa ancerc si eu aceasta reteta si ati multumesc pentru toate retetele si ideile de meniu zilnic ma ajuta enorm si nu pot sa ati zic cu cata energie pozitiva ma ancarc atunci cand" ma plimb "printre retetele voastre absolut superbe fiecare e speciala an felul ei

(0) (0) Abuz
17/05/2012

Putin cam incurcata reteta dar poate o voi incercasi dupa ingrediente nu vad sa fie ceva rau

(0) (0) Abuz
14/05/2012

Ceva inedit.am s-o incerc!

(0) (0) Abuz
14/05/2012

Interesanta o sa incerc sa vadem cat de buna este

(0) (0) Abuz
13/05/2012

Groaznica relatare a unei retete asa simple

(0) (0) Abuz
florivizireanu, 13/05/2012

Arata ingrozitor ! Cum sa mananci aceasta torocala ?

(0) (0) Abuz
13/05/2012

N-am inteles mai nimic....se pune si bulion? nu se vede in poza....si partea alba/partea verde......o aiureala....malai, smantana......

(0) (0) Abuz
13/05/2012

Cand am citit-o mi-a lasat gura apa

(0) (0) Abuz
11/05/2012

Se conformeaza conf fisei tehnologice

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Pui cu sos de rosii si usturoi
Pui cu sos de rosii si usturoi
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Pui la cuptor cu sos de usturoi
Pui la cuptor cu sos de usturoi
4 porții
1h10m
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Pui cu sos de rosii si usturoi
Pui cu sos de rosii si usturoi
4 porții
40 min
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Pui cu ghimbir si lemongrass
Pui cu ghimbir si lemongrass
2 porții
1h23m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Pui tandoori Petitchef
Pui tandoori Petitchef
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
1 porții
25 min
Foarte ușor
3.8 / 5

Rețete

Articole conexe

Retete cu carne de pui gata in 30 minuteRetete cu carne de pui gata in 30 minuteSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaRomesco - sos spaniol de ardei rosiiRomesco - sos spaniol de ardei rosii

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: