Petitchef

Pui cu sos picant (bàng bàng j?)

Felul principal
4 porții
40 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
1 piept de pui dezosat

ghimbir, praz, ardei iute

cate putin din fiecare

sos

1 catel de usturoi

tocat marunt

1 lingura ghimbir tocat marunt

1 fir de ceapa verde (numai partea verde)

tocata marunt

1-1/2 lingura tahina (pasta de susan alb)

1 lingura sos de soia

1 lingurita otet

1/2 lingurita tobanjan (sau alt sos picant)

1 castravete

2 rosii

1/2 ardei galben

3~4 frunze de salata

Preparare

  • Carnea se fierbe impreuna cu prazul, ghimbirul si ardeiul. Se lasa sa se raceasca in apa in care a fiert, apoi se taie felii.
  • Se amesteca bine toate ingredientele de la sos.Frunzele de salata se taie si se aseaza pe o farfurie intinsa sau pe un platou.
  • Mai spre marginea farfurie se aranjeaza si celelalte legume taiate. In centru, peste legume, se aseaza feliile de pui, iar deasupra se toarna sosul si se da putin la frigider.



Comentarii:

19/08/2013

Am facuto/este buna?

(0) (0) Abuz
16/08/2013

Ma indoiesc ca iese ceva bun din aceasta amestecatura cu pretentii de exotism. N-am sa-mi pierd timpul sa o incerc. Sorry !

(0) (0) Abuz
15/08/2013

Delicios

(0) (0) Abuz
14/08/2013

Foarte bine aranjat.frumos si gustos.

(0) (0) Abuz
14/08/2013

Incoereta reteta

(0) (0) Abuz
14/08/2013

Initial am fost tentata sa citesc reteta, pentru ca suna interesant. Am retinut cateva detalii pe care le voi adapta. dar, imaginea preparatului lasa de dorit. In primul rand, acel sos maroniu turnat peste carnea de pui te duce cu gandul la orice altceva, dar nu la mancare. In reteta se pomeneste si de niste frunze de salata, dar care nu apar in imagine. Probabil, s-au pus in textura aceea maronie. Feliile de castraveti nu au coaja indepartata, ori se stie ca este indigesta. Chestiile albe sunt cumva felii de branza?
Mai bine gatim puiul ca la noi, traditional. Macar stim ce mancam!

(0) (0) Abuz
14/08/2013

As vrea sa o incerc si eu sa vad cum este....Ioana

(0) (0) Abuz
14/08/2013

NU...

(0) (0) Abuz
14/08/2013

Asocierea ingredientelor este sanatoasa
asocierea ingredientelor este sanatoasa

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Pui cu ciuperci in sos de rosii picant
Pui cu ciuperci in sos de rosii picant
2 porții
1 oră
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Pui thai cu sos picant din unt de arahide
Pui thai cu sos picant din unt de arahide
4 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pui picant cu tahina si sos de rosii
Pui picant cu tahina si sos de rosii
4 porții
40 min
Foarte ușor
Rețetă Pui cu ghimbir si lemongrass
Pui cu ghimbir si lemongrass
2 porții
1h23m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
1 porții
25 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Pui cu salsa de soia si miere
Pui cu salsa de soia si miere
2 porții
2h22m
Foarte ușor
2.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Retete cu carne de pui gata in 30 minuteRetete cu carne de pui gata in 30 minuteSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaRomesco - sos spaniol de ardei rosiiRomesco - sos spaniol de ardei rosii

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: