Pui marinat cu tamarind
Ingrediente
Numarul de porții: 2
1 piept de pui dezosat si fara piele taiat in cuburi
1 lingurs si jumatate de pasta de tamarind + o - cescuta de apa calduta
jumatate de pahar de
vin alb demisec
1 lingurita turmeric
1/2 lingurita pudra de chilli
sare, piper negru, dupa gust
orez basmati pentru garnitura,
2 cesti
pentru ornat,
patrunjel verde,
sfecla murata,
morcovi murati,
ce va place
Preparare
- Se face o marinata din tamarindul subtiat cu apa, vinul alb, ceapa, usturoi, sare, piper, turmeric, chilli, miere, in care se adauga puiul taiat si se lasa cam o ora la frigider.
- Se aseaza puiul marinat intr-un singur strat intr-un vas termorezistent, deasupra se toarna marinata si se introduce in cuptorul pre-incalzit.
- Dupa 10-15 minute se scoate din cuptor si se intorc bucatile de pui.
- Intre timp, orezul basmati se spala si se pune la fiert in apa cu sare.
- Puiul va fi gata cand va avea o culoare bruna iar sosul de tamarind va fi ingrosat.
- Se serveste puiul cu garnitura de orez basmati peste care se presara deliciosul sos acrisor, si se decoreaza cu sfecla, morcov si patrunjel.
Poze
R Retete de acasa si de departe
Rețete inrudite
Rețete
Articole conexe