Petitchef

Pulpa de miel

Felul principal
2 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2
1 pulpa de miel de aprox 1.5 kg

3 catei de usturoi zdrobiti

2 lingurite de oregano

2 lingurite de cimbru

2 lingurite de rozmarin

1/4 lingurita piper

1/2 canita ulei de masline

1/2 canita suc de lamaie

2 canite vin rosu sec

Preparare

  • Pulpa se spala bine in mai multe ape, se taie grasimea sau/si pielitele.Amestecati usturoiul, oregano, cimbrul, rozmarinul si piperul, si frecati pe intreaga suprafata a carnii. Apoi puneti carnea intr-o punga de plastic si turnati deasupra ingredientele lichide.
  • Se invarte bine pulpa in marinada si se da peste noapte la frigider. Astfel se fragezeste si imbiba bine carnea cu condimentele.
  • A doua zi scoatem carnea din punga- o lasam afara din frigider cam o ora, aruncam punga si marinada si asezam pulpa intr-o tava mare. Dam pulpa cu o lingurita de piper si doua de sare, intinzand bine pe toata suprafata pulpei.
  • Se da la cuptor si se lasa in functie de cat de facuta doriti sa fie pulpa(mediua, in sange, etc.) urmarind tabelul de mai jos. Intoarceti pulpa in cuptor pe ambele parti pentru a se forma o crusta delicioasa.
  • Daca aveti un termometru de carne puteti sa il folositi si veti avea carnea facuta cu exactitate la gradul la care doriti.Termometru carneServiti pulpa de miel cu cartofiori si morcovi la cuptor.

Poze

Pulpa de miel, poza 1Pulpa de miel, poza 2





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Pulpa de miel la cuptor cu sos de bere guinness(neagra)
Pulpa de miel la cuptor cu sos de bere guinness(neagra)
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Pulpa de miel in crusta de fistic
Pulpa de miel in crusta de fistic
4 porții
1h10m
Foarte ușor
Rețetă Pulpa de miel cu ciuperci
Pulpa de miel cu ciuperci
8 porții
2h30m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Pulpa de miel in sare cu rozmarin
Pulpa de miel in sare cu rozmarin
4 porții
2h30m
Ușor
4.2 / 5
Rețetă Musaca à la grecque
Musaca à la grecque
6 porții
1h35m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Pulpa de miel inabusita
Pulpa de miel inabusita
2 porții
2h10m
Ușor
3.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Friptura de miel de PasteFriptura de miel de PasteCiorba de miel – are gust special doar la masa de PasteCiorba de miel – are gust special doar la masa de Paste

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: