Petitchef

Pulpe de pui umplute cu legume

Felul principal
4 porții
30 min
1 oră
Foarte ușor
Pentru masa de sambata fiind si sarbatoare (Sf Petru si Pavel),initial nu prea aveam idei ce sa fac ca sa fie deosebit si bun,insa odata ajunsa in piata (din pacate nu ajung prea des) si vazand ce oferta variata de legume era,ideile mi-au venit imediat si am pregatit niste pulpe delicioase umplute cu morcov si dovlecel cu garnitura de conopida si brocoli trase la tigaie si un chutney de cepsoare.

Ingrediente

Numarul de porții: 4

Am folosit:

12 pulpe de pui dezosate,fara piele



1 buchet brocoli

1 buchet conopida

cateva cepsoare

vin,sos soia,curry,fulgi de ardei iute

5-6 catei usturoi

4 feliute de carnati chorizo

12 felii de bacon

Preparare

  • Pulpele de pui le-am marinat putin in sos soia,vin rosu (de tara),curry si fulgi de ardei iute.Morcovul si dovlecelul le-am taiat bastonase,nu foarte subtiri,le-am pus intr-o craticioara cu bucatele de chorizo si 2 catei de usturoi si le-am bagat putin in cuptor. Conopida si brocoli le-am desfacut in buchetele mici si le-am oparit putin in apa cu sare.
  • Dupa ce pulpele s-au marinat (aprox 30 min),am luat fiecare pulpita si am introdus in ea 2-3 bastonase de morcov si 1 de dovlecel,le-am rulat,le-am acoperit cu bacon si am prins cu scobitoare.Le-am asezat intr-o tava cu putin ulei de masline,sos soia si vin si le-am dat la cuptor.
  • Cepsoarele le-am tras la tigaie in putin ulei pana s-au rumenit,am adaugat apoi peste ele o lingura de zahar,putin vin si otet xeres si am lasat pe foc pana s-a legat putin.
  • Conopida si brocoli,dupa ce s-au oparit putin (noi nu prea mancam legume semi crude,asa ca eu le-am oparit mai bine) le-am tras la tigaie cu putin ulei de masline,usturoi si cateva bucatele de chorizo,curyy si fulgi de ardei iuti.

    A fost o nebunie de mancare,foarte buna,as spune si sanatoasa pentru ca are o gramada de legume.Merita sa incercati mai ales ca …desi poate parea nu se face deloc greu.

    Pofta mare!



Comentarii:

16/07/2013

In primul rand,sambata nu este sf.petre si pavel ci sf.ilie,mai uitati-va pe calendar.ingredientele sunt foarte sofisticate.cepsoare,chorizo,curyy si fulgi de ardei.se poate face o mancare mult mai usor din pulpe de cocos !

am gătit această rețetă (0) (1) Abuz
pulpe de pui dezosat, 26/02/2018

Cine refuza o pulpa de pui ? o voi incerca

(0) (0) Abuz
22/07/2013

Super buuuuuuuuuuuuun !!

(0) (0) Abuz
19/07/2013

Este sanatoasa

(0) (0) Abuz
17/07/2013

Par delicioase am sa incerc si eu

(0) (0) Abuz
17/07/2013

Foarte buna!

(0) (0) Abuz
16/07/2013

Excelent meniu,

(0) (0) Abuz
16/07/2013

Bun bun

(0) (0) Abuz
16/07/2013

Dragilor sunteti in urma, sambata este SF.ILIE , ati incurcat zilele.
BUNA RETETA

(1) (0) Abuz
danaszocs
Răspuns danaszocs:

Reteta a fost facuta de Sf Petru si Pavel,acum au ales cei de la Petitchef sa o posteze la meniul zilei...asta este altceva...

16/07/2013

BUN BUN BUN

(1) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Pulpe de pui umplute cu spanac si feta
Pulpe de pui umplute cu spanac si feta
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Pulpe de pui cu legume la cuptor
Pulpe de pui cu legume la cuptor
6 porții
1h25m
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Pulpe de pui cu legume si bere (reteta video)
Pulpe de pui cu legume si bere (reteta video)
5 porții
1h10m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Chiftele cu legume-coapte, nu prajite!
Chiftele cu legume-coapte, nu prajite!
4 porții
1h5m
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Gradina de Paste (humus si legume mici)
Gradina de Paste (humus si legume mici)
10 porții
10 min
Foarte ușor
3.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Cele mai bune 10 legume preparate la gratarCele mai bune 10 legume preparate la gratarRetete cu carne de pui gata in 30 minuteRetete cu carne de pui gata in 30 minuteRatatouille - Un amestec impetuos legumeRatatouille - Un amestec impetuos legume

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: