Petitchef

Ratatouille

Felul principal
4 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
2 vinete mici

2 ardei grasi mari

2 dovlecei mici

1 ceapa medie taiata solzisori

2 catei de usturoi tocati

ardei iute pisat

1 foaie de dafin

1 crenguta de rozmarin

4 rosii potrivite taiate sferturi, semintele scoase si apoi tocate mare

sare si piper proaspat macinat

1/2 cana ulei de masline

-frunze proaspete de busuioc tocate

Preparare

  • Vinetele se taie felii rotunde de aprox 2 cm in grosime. Se aranjeaza pe un tocator si fiecare felie se sareaza cu multa sare. Se lasa 30 minute sa iasa zeama amara din ele, timp in care pregatim celelalte ingrediente.
  • Ardeii se coc pe gratar sau in cuptorul incins la 260 grade Celsius , pentru aproximativ 20 minute, intorcandu-se pe toate partile. Se scot, se lasa sa se raceasca putin si se curata de coaja si seminte. Se taie in felii mai mari si se pun intr-un bol mare.
  • Se reduce cuptorul la 230 grade Celsius . Dovleceii se taie felii rotunde de aprox 1 cm. Se pun intr-o tava intinsa, se dau cu sare, piper si cateva linguri de ulei de masline. Se amesteca, se baga la cuptor pentru 10 minute, intorcandu-se odata. Se scot si se pun peste ardei.
  • Vinetele se spala se sare sub jet de apa, se taie sferturi si se pun in aceeasi tava in care am copt dovleceii, se dau cu piper si ulei si se baga in cuptorul incins pentru 15 minute. Cand sunt gata, se adauga peste ardei si dovlecei.
  • Se incing 2 linguri de ulei intr-o tigaie si se pune ceapa. Se caleste pana cand se rumeneste.
  • Se adauga usturoiul, ardeiul iute pisat (daca folositi), crenguta de rozmarin si foaia de dafin. Se caleste cam 1 minut. Se adauga rosiile si se amesteca, pana cand rosiile sunt patrunse, cam 15 minute, pana cand o sa arate ca un sos.
  • Se toarna sosul de rosii peste legumele din bol, se verifica de sare si piper si se serveste cu busuioc presarat deasupra.

Poze

Ratatouille, poza 1Ratatouille, poza 2


Comentarii:

27/08/2013

O sa incerc sa prepar si eu aceasta reteta

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
05/04/2013

Sincer inca nu am incercato dar arata foarte bine merg in bucatarie so fac si eu

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Musaca à la grecque
Musaca à la grecque
6 porții
1h35m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
6 porții
2 ore
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Medalioane cu linte rosie
Medalioane cu linte rosie
4 porții
1h15m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Ratatouille
Ratatouille
6 porții
50 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Ratatouille + musaka = love
Ratatouille + musaka = love
8 porții
1h25m
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Ratatouille la cuptor (dietetic)
Ratatouille la cuptor (dietetic)
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Ratatouille - Un amestec impetuos legumeRatatouille - Un amestec impetuos legume

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: