Petitchef

Rotisare la temperatura ridicata

Felul principal
8 porții
20 min
60 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8


vita

porc

Preparare

  • Puiul se spala bine, se sareaza si pipereaza. Cu interiorul procedat la fel, apoi pus lingura de unt, 4 catei de usturoi curatati si infundat/astupat puiul cu o jumatate de lamaie.
  • Pus puiul intr-o tava ce merge la cuptor, adaugat 200ml lichid (apa, supa de pui, vin ..) si dat totul la cuptorul incins in prealabil pt 50 de minute. marit la 550F pt ca-l vroiam mai rumenit si mai lasat inca 10 minute.
  • Cand il intepati, sucul scurs trebuie sa fie limpede, daca e sangeriu mai trebuie lasat putin la cuptor. Insa un pui de marime normala este gata in intervalul celor 50-60 de minute descrise mai sus.
  • Este minunat si cald langa un piure de cartofi si-o salata la alegere si rece, intr-un sandwich.
    In interiorul puiului s-a format un sos foarte gustos, il puteti picura peste piure ori peste carnea din farfurie.

Poze

Rotisare la temperatura ridicata, poza 1Rotisare la temperatura ridicata, poza 2



Comentarii:

27/09/2013

Cred ca este foarte gustos si arata demential,felicitari

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Clapon cu castane
Clapon cu castane
12 porții
2h35m
Ușor
5 / 5
Rețetă Pulpa de miel inabusita
Pulpa de miel inabusita
2 porții
2h10m
Ușor
3.5 / 5
Rețetă Biftec tartar simplu si usor
Biftec tartar simplu si usor
3 porții
20 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Friptura de miel
Friptura de miel
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Sos vinatoresc
Sos vinatoresc
6 porții
1h35m
Foarte ușor
2.5 / 5
Rețetă Cordon bleu clasic
Cordon bleu clasic
2 porții
30 min
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: