Petitchef

Rulada de carne

Felul principal
3 porții
60 min
60 min
Foarte ușor

Ingrediente

3

Preparare

  • Intr-un castronel punem carnea macinata, de preferat carne de vita sau piept de pui, eu am pus amestecata vita cu porc si a lasat un pic de grasime. Spargem un ou deasupra, adaugam o legatura de patrunjel si alta de marar, spalate si taiate marunt, un catel de usturoi pisat, sare si piper dupa gust
  • Amestecam bine cu miinile adaugind cite un pic de piine (muiata in prealabil in lapte) pe care o scurgem bine si o farimitam marunt. Compozitia rezultata o bagam la frigider pentru cel putin doua ore.
  • Incalzim cuptorul la 180 de grade, timp in care pe planul de lucru, intindem o foaie de aluminiu sau hirtie de copt, rasturnam carnea, punem deasupra alta foaie si cu melesteul intindem compozitia dindu-i forma dreptunghiulara.
  • Ridicam foaia de deasupra, punem feliutele de kaizer si morcovul (morcovul trebuie fiert inainte, ca pentru salata boeuf) cu ajutorul foii de aluminiu incepem sa rulam incet, cind am terminat de rulat, transferam rulada in tava pe hirtie de copt si o bagam in cuptorul incalzit la 180 de grade pentru circa 40 de minute.
  • Intre timp, taiem dovleacul in feliute fine pe sensul lungimii, incalzim o lingura de ulei intr-o tigaie de prajit si prajim feliile de dovleac pentru circa un minut. Saram putin si prajim in continuare, la foc mic bineinteles, pentru inca trei minute.
    Dupa 40 de minute, scoatem rulada din cuptor si impreuna cu feliile de dovleac le lasam la racit. Luam feliile de dovleac si le impletim (ca in poza) in jurul ruladei.
  • Intindem foaia de aluat, punem rulada deasupra, ungem cu ou zbatut si taiem cu cutitul liniute subtirele deasupra ruladei. Bagam in cuptorul preincalzit la 250 de grade, pentru circa 15-20 de minute. Atentie ca se rumeneste foarte repede, cel putin la mine s-a rumenit cam multisor la baza.
  • Scoasa din cuptor, o lasam sa se raceasca si o servim ca aperitiv sau ca felul doi, asezata bineinteles pe un platou..

Poze

Rulada de carne, poza 1
Rulada de carne, poza 2
Rulada de carne, poza 3
Rulada de carne, poza 4
Rulada de carne, poza 5
Rulada de carne, poza 6
Rulada de carne, poza 7
Rulada de carne, poza 8
Rulada de carne, poza 9
Rulada de carne, poza 10
Rulada de carne, poza 11

Întrebări:



Video sugerat

YouTube

Rulada portugheza cu portocale


Comentarii:

18/12/2013

Se putea si mai bn.

(0) (0) Abuz
19/06/2013

Arata excelent dar asi fi dorit si o reteta pentru aluat.

(0) (0) Abuz
24/02/2013

Excelenta

(0) (0) Abuz
02/01/2013

Fain!

(0) (0) Abuz
30/12/2012

MULTUMESC

(0) (0) Abuz
16/10/2012

Foarte gustoasa si delicioasa!

(0) (0) Abuz
16/12/2011

Am facut rulada si a fost f buna

(0) (0) Abuz
26/10/2011

Arata bine rulada am sa incerc si eu.

(0) (0) Abuz
23/10/2011

Hmmm...cam buna si usor de facut.

(0) (0) Abuz
23/10/2011

E super

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Rulada de pui cu carne tocata
Rulada de pui cu carne tocata
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Rulada cu carne de vita
Rulada cu carne de vita
6 porții
1h5m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Rulada de carne tocata
Rulada de carne tocata
6 porții
2 ore
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Rulada portugheza cu portocale
Rulada portugheza cu portocale
12 porții
30 min
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Aperitiv cu carne uscata
Aperitiv cu carne uscata
8 porții
1h8m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Cornete cu carne uscata
Cornete cu carne uscata
8 porții
28 min
Ușor
2 / 5

Rețete

Articole conexe

Rulada cu carneRulada cu carneRulada - desertul rapidRulada - desertul rapidBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.