Intr-un castronel punem carnea macinata, de preferat carne de vita sau piept de pui, eu am pus amestecata vita cu porc si a lasat un pic de grasime. Spargem un ou deasupra, adaugam o legatura de patrunjel si alta de marar, spalate si taiate marunt, un catel de usturoi pisat, sare si piper dupa gust
Amestecam bine cu miinile adaugind cite un pic de piine (muiata in prealabil in lapte) pe care o scurgem bine si o farimitam marunt. Compozitia rezultata o bagam la frigider pentru cel putin doua ore.
Incalzim cuptorul la 180 de grade, timp in care pe planul de lucru, intindem o foaie de aluminiu sau hirtie de copt, rasturnam carnea, punem deasupra alta foaie si cu melesteul intindem compozitia dindu-i forma dreptunghiulara.
Ridicam foaia de deasupra, punem feliutele de kaizer si morcovul (morcovul trebuie fiert inainte, ca pentru salata boeuf) cu ajutorul foii de aluminiu incepem sa rulam incet, cind am terminat de rulat, transferam rulada in tava pe hirtie de copt si o bagam in cuptorul incalzit la 180 de grade pentru circa 40 de minute.
Intre timp, taiem dovleacul in feliute fine pe sensul lungimii, incalzim o lingura de ulei intr-o tigaie de prajit si prajim feliile de dovleac pentru circa un minut. Saram putin si prajim in continuare, la foc mic bineinteles, pentru inca trei minute. Dupa 40 de minute, scoatem rulada din cuptor si impreuna cu feliile de dovleac le lasam la racit. Luam feliile de dovleac si le impletim (ca in poza) in jurul ruladei.
Intindem foaia de aluat, punem rulada deasupra, ungem cu ou zbatut si taiem cu cutitul liniute subtirele deasupra ruladei. Bagam in cuptorul preincalzit la 250 de grade, pentru circa 15-20 de minute. Atentie ca se rumeneste foarte repede, cel putin la mine s-a rumenit cam multisor la baza.
Scoasa din cuptor, o lasam sa se raceasca si o servim ca aperitiv sau ca felul doi, asezata bineinteles pe un platou..
Comentarii:
Se putea si mai bn.
Arata excelent dar asi fi dorit si o reteta pentru aluat.
Excelenta
Fain!
MULTUMESC
Foarte gustoasa si delicioasa!
Am facut rulada si a fost f buna
Arata bine rulada am sa incerc si eu.
Hmmm...cam buna si usor de facut.
E super