Petitchef

Saengsongui ? peste fript cu susan

Felul principal
4 porții
40 min
30 min
Foarte ușor
Saengsongui ? Peste fript cu susan
  • (5.00/5 - 4 voturi)
  • 1
  • 2
Saengsongui ? Peste fript cu susan
 

Ingrediente

Numarul de porții: 4
900 g file de peste cu carne alba, curatat de solzi

2 linguri de otet de orez

2 1/2 linguri de ulei de susan

4 linguri de sos de soia

4 catei de usturoi, zdrobiti si tocati marunt

3 cm bucata de radacina proaspata de ghimbir, rasa

2 cepe verzi, tocate marunt

2 linguri de seminte de susan

1/3 lingurita de sare

1-2 lingurite de boia iute, dupa preferinta

1 lingura de zahar brun

piper negru, proaspat macinat

frunze de coriandru (sau de patrunjel), pentru ornat

rondele de ceapa verde, pentru ornat

feliute de limeta, pentru servit

1 ardei iute rosu, taiat rondele, pentru ornat

taitei cu ou (sau orez cu bob lung) fierti, pentru servit

Preparare

  • Se incinge o craticioara la foc mic. Se adauga semintele de susan si se prajesc pana se rumenesc putin. Se lasa sa se raceasca, apoi se piseaza intr-un mojar, impreuna cu sarea. Aceasta actioneaza ca un abraziv si usureaza macinarea.
  • Cu un cutit ascutit se practica patru incizii diagonale, pe fiecare parte a pestelui; daca se folosesc fileuri inciziile se practica doar pe o singura parte, cea fara piele. Adancimea inciziilor se alege functie de grosimea fileurilor, sau a pestilor. In cazul unor fileuri subtiri, inciziile vor fi mai superficiale, ca sa nu strapunga fileul.
  • Se amesteca intr-un castron otetul de orez cu ulei de susan, mixtura de seminte de susan pisate, zahar, sos de soia, usturoi, ghimbir, ceapa verde tocata, boia iute si piper. Se freaca bucatile de peste, pe ambele parti, cu o treime din aceasta mixtura.
  • Se incinge grill-ul cuptorului. Se tapeteaza o tava de copt cu folie de aluminiu, unsa cu putin ulei. Se asaza fileurile in tava si se frig la 15 cm distanta de grill, circa 6-7 minute pe fiecare parte, ungandu-le ocazional cu inca o treime din mixtura de condimente de la pasul 2.
  • Se transfera pestele pe farfurii individuale, se orneaza cu frunze de patrunjel si rondele de ceapa verde si se serveste cu feliute de limeta si sos, alaturi de taitei. Ultime treime din sosul de condimente se toarna deasupra pestelui, sau taiteilor.


Comentarii:

29/07/2011

Este delicios. mmm

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăPeștele, un aliment esențial pentru sănătatePeștele, un aliment esențial pentru sănătate„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: