Saramura de biban

De FotoDelta » Retete
(4.27/5 - 11 voturi)
2 comentarii


Ingrediente

- saramura
- 2-3 ardei grasi
- 2 ardei iuti
- 2-3 rosii mai micute

Preparare

Etapa 1

Puteti face si acasa aceasta specialitate fara prea mare efort. Pentru asta aveti nevoie de cativa bibani mai bine crescuti, pe care ii curatati “pentru saramura”, adica nu-i despicati, doar ii taiati la gat, unde se imbina operculii cu gatul si de acolo trageti totul afara, branhii si mate.

Etapa 2

Asa cum sunt, cu solzii pe ei ii puneti pe gratar de lemne sau carbuni (pe aragaz se pierde farmecul gustului de fum). Cand sunt gata se iau si se pun in saramura si se dau la cuptor.

Etapa 3

Saramura se pregateste asa: Pe acelasi gratar pe care se coc bibanii se mai coc si 2-3 ardei grasi, 2 ardei iuti, 2-3 rosii mai micute. Dupa ce s-au copt, taiati ardeii grasi felii iar pe cei iuti si rosiile le lasati intregi.

Etapa 4

Mai adaugati 4-5 catei de usturoi, 2 foi de dafin, patrunjel, 2 felii de lamaie, sare si piper intr-o tava mai inalta cu apa. Se pune saramura la fiert iar bibanii se adauga cand clocoteste apa. Se da tava inca o jumatate de ora la cuptor sa se macereze pana in maduva oaselor.

Etapa 5

Asa cum ii spune si numele, saramura trebuie sa aiba gust sarat dar si picant, este o mancare sarat-iute.

Etapa 6

Se serveste cu mamaliga fierbinte si ardei iute.

Printează paginaAdaugă la favorite
De FotoDelta » Retete



Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5
Postat 28/06/2015, 14:28

"Unde se imbina operculii cu gatul " ?!?!?! o poza ar fii mai utila

(0) (0) Abuz
5 / 5radubis
Postat 10/01/2011, 16:21

Ce este simplu este si bun!

(0) (0) Abuz


Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Muraturile de casa, ambasadorii sanatatiiMuraturile de casa, ambasadorii sanatatiiMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseVopsirea oualor de PasteVopsirea oualor de Paste

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei
(c) Madeinwork | Mențiuni legale