Petitchef

Sarmale

Felul principal
4 porții
30 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
O varza murata + o conserva de varza murata tocata 100 g carne afumata,

10 foi de dafin, cimbru, marar, o cescuta de bulion subtire.


Pentru umplutura:

750 g carne de porc ( nu foarte slaba )

750 g ceapa

4 linguri de orez

o lingurita cu varf de piper

o ligurita cu varf de boia de ardei dulce )

2 linguri de bulion

putin ulei. sare.

Preparare

  • Pregatit umplutura astfel: tocat ceapa la robot. Jumatate din ea calit in putin ulei pana cand s-a aurit usor, apoi adaugat peste carnea tocata. adaugat si restul de ceapa, orezul spalat, sare, piper, boia de ardei, 2 linguri de bulion si amestecat bine.
  • Taiat partile groase ale frunzelor de varza si trecut la impachetat sarmale. Operatiunea a fost destul de dificila, frunzele de varza creata fiid destul de groase si inegale, astfel incat sarmalele mele au fost de diferite marimi, dar in final, biruit .
  • Pus pe fundul vasului in care fiert un strat de varza murata tocata, deasupra pus cateva cuburi de carne afumata, putin cimbru, putin marar, cateva foi de dafin,
  • Apoi adaugat un rand de sarmale, asezate strans una in alta pentru a nu se desface.
    ( In cazul sarmalelor/ardeilor umpluti cu orez, trebuie, dimpotriva, lasat un spatiu intre ele, deoarece orezul se umfla la fiert. )
  • Deasupra randului de sarmale mai pus cateva straturi de carne afumata, foi de dafin si cimbru si apoi adaugat inca un rand de samale. incheiat cu un strat de varza murata tocata, peste care turnat o ceasca de bulion si apa cat aproape sa le acopere.
  • Fiert sarmalele la foc mic pana cand varza a fiert foarte bine, adaugand cate putina apa atunci cand a scazut prea mult. Cand sarmalele sunt aproape gata se poate adauga un pahar de vin alb si se mai fierb pana cand scade. Cine prefera, le poate pune la cuptor pana se rumenesc deasupra.

Poze

Sarmale, poza 1Sarmale, poza 2Sarmale, poza 3Sarmale, poza 4





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Sarmale cu varza acra
Sarmale cu varza acra
4 porții
50 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Sarmale in foi de varza
Sarmale in foi de varza
8 porții
3h30m
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Banh bao
Banh bao
6 porții
2h20m
Dificil
3.3 / 5
Rețetă Pulpa de miel inabusita
Pulpa de miel inabusita
2 porții
2h10m
Ușor
3.5 / 5
Rețetă Okonomiyaki - omleta japoneza
Okonomiyaki - omleta japoneza
5 porții
55 min
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Retete de …sarmaleRetete de …sarmale

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: