Petitchef

Schnitzel vienez

Felul principal
2 porții
10 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

2 porții
- 6 felii pulpa de porc

- 2 oua

- faina

- pesmet

- sare

- piper

- ulei pentru prajit

Preparare

Etapa 1

Batem carnea cu ciocanelul de schnitzele dupa care o condimentam cu sare si piper.Spargem intr-o farfurie cele 2 oua adaugam un praf de sare si le batem ca pentru omleta.

Etapa 2

Operatiunea cred ca o cunoaste toata lumea, trecem carnea prin faina, ou batut, pesmet si ultima stationare in tigaia cu ulei incins. E pentru prajit folosesc ulei de palmier e foarte bun, nu se arde si parca nici in casa nu ramane acel miros greu de prajeala. Dupa ce au prins o culoare aurie pe ambele parti le scoatem pe hartie absorbanta.

Etapa 3

Tips:
daca dorim o crusta mai groasa dupa ce am trecut carnea prin pesmet o mai trecem odata prin ou si din nou prin pesmet dupa care o punem la prajit.




Comentarii:

John_, 17/01/2018

Daca vrei sa prepari snitel vienez, reteta de mai sus nu are nicio legatura. E un amarat de snitel de porc. Cei care stiu mai putine la bucatarie, vor numi orice carne trecuta prin ou, faina si pesmet "Snitel vienez", ceea ce ar fi o mare greseala culinara. Shark11 puncteaza bine, cu urmatoarele completari: carnea se bate doar cu partea plata a ciocanului, se foloseste pesmet alb si se prajeste la foc iute, in unt clarifiat ("Butterschmalz" - pentru Cristian!). Ati auzit, nonchefilor de la Kitchen...nu stiu cum?

(0) (0) Abuz
Cristian, 17/01/2018

Corect comentariul shark11, totusi, reteta a fost, doar in opinia mea, ok. As fi cautat, daca era sa fie porc, ca varianta, vrabioara...De idei avem nevoie!:) Mai adaug un pic: am mancat enorme cantitati de snitel la Praga, hotel Evropa...si in zonele de razboi pe unde fusei, Iraq, Kurdistan, Siria, etc...era ok..Und ich spreche ein bischen Deutsch!:)
specialitate.

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
shark11, 17/01/2018

Șnițelul vienez se face OBLIGATORIU numai din PULPĂ DE VIȚEL....versiunile care indică alt fel de carne nu sînt „șnițel vienez”...asta nu înseamnă că șnițelul din carne de porc sau pasăre nu este gustos sau că rețeta propusă nu e bună...

(2) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: