Petitchef

Somon la gratar cu sos hollandaise si ierburi

Felul principal
4 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
650 g file somon cu piele,



Pentru Hollandaise:

1 lingura otet vin alb,

3 galbenusuri,

150 g unt,

1 lingura mix de ierburi tocate

Preparare

  • Intr-o tava neaderenta se asaza somonul cu pielea in jos. Lamaia se taie felii si se pune peste somon. Se da la cuptorul preincalzit 30 minute. Intre timp, se prepara sosul.
  • Galbenusurile se bat cu otetul si untul topit si racit pana sosul se intareste. Se sareaza si se amesteca cu ierburile tocate, apoi se lasa la frigider minim 30 minute.
  • Se serveste somonul cald alaturi de sos. Somon cu sos de cireseSomon tropical cu ananasSomon cu crema de busuiocSomon marinatSomon cu sos de mararFrigarui cu somonSomon afumat pe gratarSomon cu sos de broccoliSomon delicios.
  • Rosii cu somonFile de peste in crusta de ierburiSomon cu pasta de maslinePasta de somon afumatFundite cu somonSushi cu somon.
A Alimentatie Copii ? Retete pentru Copii ? Nutritie Copii ? Retete Culinare ? Ghid Nutritie ? Specialist Nutritie ? Sfaturi Sanatoase





Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Somon marinat, pe gratar
Somon marinat, pe gratar
5 porții
50 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Somon la gratar cu sos de smantana si piureul meu
Somon la gratar cu sos de smantana si piureul meu
2 porții
35 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Somon in pergament
Somon in pergament
2 porții
40 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Somon marinat cu lamaie
Somon marinat cu lamaie
4 porții
1h5m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Somon marinat
Somon marinat
3 porții
10 min
Foarte ușor
3.3 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei