Petitchef

Sos de hrean

Felul principal
4 porții
10 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Intro craticioara punem grasimea la incins, adaugam faina, calim usor pana la culoare aurie, stingem cu laptele rece, amestecam sa nu se faca cocoloase, la foc mic.
  • Dupa ce s-a ingrosat sosul, stingem focul, dregem cu smantana subtiata cu 1-2 linguri de apa rece, adaugam zeama de lamaie si potrivim de sare.
  • Amestecam totul bine si doar inainte de servire se adauga hreanul razuit pe razuitoarea cu gauri mici. Nu adaugati hreanul decat in momentul servirii, fara sa mai fierbeti sosul, altfel hreanul va da un gust amar sosului.
  • Pregatim ingredientele. In uleiul incins, calim usor faina. Stingem faina cu 1/2 l lapte, obtinem sosul, la care adugam smantana, zeama de lamaie, sare.
  • Inainte de servire adaugam hreanul razuit.


Poze

Sos de hrean
Sos de hrean - poza 2

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Sos de iaurt - sănătos și savuros
Sos de iaurt - sănătos și savuros
4 porții
3 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Sos de branza pentru tacos
Sos de branza pentru tacos
2 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Sos bolognez vegetarian pentru spaghete
Sos bolognez vegetarian pentru spaghete
4 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Sriracha sos – sosul de ardei chili Sriracha sos – sosul de ardei chili Romesco - sos spaniol de ardei rosii Romesco - sos spaniol de ardei rosii From „Salsa” with love! From „Salsa” with love!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează