Petitchef

Sunrise potatoes

Felul principal
4 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
2 cartofi mari

2 oua

2 cuburi de unt

2-3 felii bacon taiat

1/4 cana branza rasa

patrunjel verde tocat

sare, piper

Preparare

  • Se spala bine cartofii sub jet de apa rece, se sterg apoi cu un prosop de hartie si se pun intr-o tava la copt circa 30-40 minute la 300C.
  • Cand sunt copti se scot cu grija cu o manusa de bucatarie, se lasa putin sa se raceasca atat cat sa poata fi manuiti fara sa va frigeti.
  • Se taie cam un sfert din cartof si cu o lingura se scobeste miezul din ineteriorul cartofului. Se pune miezul intr-un castron separat si se amesteca cu putin unt si branza rasa.
  • Se pune apoi cate un cub de unt in fiecare cartof, se condimenteaza, si se adauga cu grija oul crud, fara sa se strice galbenusul.
  • Se presara cateva bucati de sunca afumata sau bacon, branza rasa si patrunjel taiat marunt, se condimenteaza dupa gust si se pun la cuptor la 200C circa 20 minute sau pana cand oul este copt.
  • Se serveste cald alaturi de piureul de cartof copt si branza servit separat in boluri garnisit cu frunze de patrunjel verde .

Poze

SUNRISE POTATOES, poza 1SUNRISE POTATOES, poza 2





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Turkish potatoes - cartofi turcesti
Turkish potatoes - cartofi turcesti
2 porții
1h10m
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Rulou cu branza raclette
Rulou cu branza raclette
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Frittata la cuptor
Frittata la cuptor
8 porții
35 min
Foarte ușor
4.7 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: