Petitchef

Supa din carne de curcan

Felul principal
8 porții
20 min
2 ore
Ușor

Ingrediente

8

Ingrediente pengtru galuste:

Preparare

  • Intr-o oala mare se pun aproximativ 4 litri de apa, carnea de pasare si o lingurita de sare. Puneti oala pe foc si lasati sa fiarba, la foc mic, cca o jumatate de ora, adaugandu-se apoi zarzavatul curatat si taiat in jumatati si boabele de piper.
    Dupa ce s-a fiert supa se strecoara si se adauga galustele de gris.
    Pentru galuste procedati astfel:
    Albusul de la doua oua se bat spuma tare impreuna cu un praf de sare. Se adauga galbenusurile, o lingura de ulei; se bate de 4-5 ori sa se amestece putin apoi se pune gris (pentru un ou cu greutatea de 60 gr sunt necesare 90 gr de gris). Se amesteca usor numai prin rasturnare.
    Intr-o cratita cu o suprafata mai mare se pune apa cu sare, se pune pe foc. Se uda o lingura in apa si cu ea se iau din marginea compozitiei galuste care se pun unele langa altele. Galustele se iau tot timpul numai din marginea compozitiei, fara sa se mai amestece in ea. Se fierb in clocote mici, 12-15 minute ( dupa 7-8 minute galustele se intorc); isi vor mari de trei ori voluml si vor fi pufoase fara sa se imprastie.
    Dupa ce sunt fierte, galustele se iau cu spumiera si se pun in supa.
    Deasupra se presara patrunjel verde tocat.


Poze

Supa din carne de curcan
Supa din carne de curcan - poza 2
Supa din carne de curcan - poza 3

Întrebări:




Comentarii (17):

17/11/2016

90 g de gris la 1 ou? Nu ti-au iesit pietre?

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
06/01/2014

Foarte buna. putin cam complicat cu fiertul separat al galustelor. eu le-am facut direct in supa. multumesc.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
givarom, 17/09/2016

Banuiesc, ca e exelenta (dupa ingredientele pe care le contine ). O gatesc azi . >

(0) (0) Abuz
08/09/2016

Cele mai gustoase şi aspectuoase găluşte!

(0) (0) Abuz
08/09/2016

Detalii reusite,etapa cu etapa felicitari

(0) (0) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 08/09/2016

Nu stiu ce inseamna 1/2 carne de curcan: 1/2 kg carne de curcan, sau 1/2 curcan? Banuiesc ca nu 1/2 curcan pentru ca nu ar incapea in oala, dar ar trebui putin mai clare indicatiile. O singura ceapa mi se pare putin pentru ca ceapa da dulceata supei iar telina aroma. Cat despre cuburile knorr astea sunt optionale, cine vrea pune cine nu, nu pune si nu e musai sa fie knorr, poate fi si delikat sau vegeta daca se doreste. La galusti nu am inteles de ce se adauga ulei in compozitie, ca metoda asa le fac si eu, cu albusul batut spuma tare dar n-am pus niciodata ulei si mi-au iesit intotdeauna perfecte. P.S. Ai uitat sa iei spuma la carne, ceea ce nu este ok, eu nu as manca asa.

(1) (0) Abuz
08/09/2016

La 4 l de apa, 1/2 kg curcan si 500 g albitura?? dezastru...:(

(0) (0) Abuz
19/05/2015

De ce sa fierbi separat galustele???
Fara knorr....

(0) (0) Abuz
02/02/2014

Mj

(0) (0) Abuz
03/01/2014

Foarte buna,aroma si un gust delicat !

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Supa super cremoasa de legume la thermomix
Supa super cremoasa de legume la thermomix
6 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Supa de naut cu spanac
Supa de naut cu spanac
5 porții
50 min
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Supa de tortellini
Supa de tortellini
3 porții
25 min
Foarte ușor
3.1 / 5
Rețetă Supă de roșii și busuioc
Supă de roșii și busuioc
6 porții
1 h 21 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Supa africana
Supa africana
4 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Supa-enciclopedia culinara! Supa-enciclopedia culinara! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Carnea de curcan - O alternativa sanatoasa a consumului de carne! Carnea de curcan - O alternativa sanatoasa a consumului de carne!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează