Petitchef

Supa crema de conopida cu focaccia de casa

Felul principal
4 porții
45 min
Ușor
Astazi am testat supa crema de conopida si focaccia de casa. Reteta pe care urmeaza sa v-o prezint este mult mai usoara decat pare, cel putin reteta de focaccia este foarte simpla. Supa crema poate fi cu usurinta si de post daca renuntati la smantana si parmezan.

Ingrediente

Numarul de porții: 4

Pentru supa crema aveti nevoie de :


500 ml supa pui

100 ml apa

1 ceapa (taiata juliene)

3 catei usturoi

Piper alb

2 linguri mari smantana

O mana parmezan (ras)


Pentru focaccia:

1 ou

8 linguri faina

3 linguri iaurt

1,5 lingura ulei masline

sare de mare

1/2 lingurita zahar

1 lingurita praf de copt

1 cubulet unt

putin chimen

putin cimbru uscat

putin busuioc uscat

Preparare

  • Mai intai caliti ceapa in ulei de masline, la foc mic, timp de 15 minute. Este important ca focul sa fie mic si astfel ceapa sa nu prinda culoare.
  • Adaugati apoi conobida rupta in buchetele si adaugati supa de pui. Acoperiti oala cu un capac si lasati sa fiarba la foc mare timp de 18-20 minute. Atentie daca folositi cubulet de supa, deoarece aceste are deja un continut mare de sare si nu va fi nevoie sa mai adaugati.
  • In acest timp coaceti si catetii de usturoi, necuratati, timp de aproximativ 15 minute, pana se inmoaie.
  • Dupa cele 20 de minute scurse, inlaturati capacul si mai lasati sa fiarba la foc mic cam 15 minute. Dupa aceea adaugati si miezul de usturoi copt, smantana, piperul alb si mixati cu blenderul pana devine o crema omogeana.

    Lasati sa se odihneasca 10 minute, timp in care se va mai ingrosa, apoi mai adaugati 50-70 ml apa si amestecati bine.
  • Pentru focaccia am amestecat oul cu iaurtul, faina, zaharul, uleiul, praful de copt si sarea pana am obtinut un aluat moale si lipicios.
  • Ungeti cu unt o tigaie maricica si folosind dosul unei linguri intindeti aluatul uniform pe fundul tigaii. Condimentati cu chimen, busuic si cimbru apoi acoperiti cu folie de aluminiu sau un capac. Lasati la foc mic timp de 10 minute, timp in care nu aveti voie de ridicati capacul. Dupa 10 minute il puteti inlatura, iar dupa gust o mai puteti lasa cateva minute pe foc. Eu o prefer putin arsa :), asa ca 4 minute au fost suficiente.
  • Serviti supa crema cu parmezan, un strop de ulei de masline (optional) si focaccia calda alaturi.

    Pofta buna!





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Supa crema de dovleac placintar
Supa crema de dovleac placintar
3 porții
45 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Supa crema de napi, cartofi si bacon
Supa crema de napi, cartofi si bacon
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Supa de naut cu spanac
Supa de naut cu spanac
5 porții
50 min
Foarte ușor
3.1 / 5
Rețetă Supa crema de conopida
Supa crema de conopida
5 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Supa crema de conopida
Supa crema de conopida
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Supa crema din conopida cu perisoare
Supa crema din conopida cu perisoare
8 porții
2 ore
Ușor
4 / 5

Rețete

Articole conexe

Muraturile de casa, ambasadorii sanatatiiMuraturile de casa, ambasadorii sanatatiiSupa-enciclopedia culinara!Supa-enciclopedia culinara!Cum sa faci supa crema!Cum sa faci supa crema!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: