Petitchef

Supa crema de dovleac

Felul principal
4 porții
30 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

- 4 l apa

- 500 g dovleac

- 1 ceapa

- 2 linguri unt,

- 1 lingura faina

- 2 linguri smantana

- sare

Preparare

Etapa 1

Se curata dovleacul de coaja si de samburi, se taie bucati si se inabusa cu putin unt si o ceapa taiata marunt.

Etapa 2

Se fierbe o jumatate de ora la foc mic. Se face un sos alb din faina si unt, subtiat cu putina apa, si se amesteca cu dovleacul trecut prin sita.

Etapa 3

Se adauga apoi apa in care a fiert zarzavatul, se pune sare si se lasa sa fiarba la foc mic; din timp in timp se ia cu o lingura pielita ce se formeaza deasupra prin ridicarea untului la suprafata. Se drege cu doua linguri de smantana.




Comentarii:

14/09/2011

Mi s-a parut cea mai buna dintre cele prezentate .Este aceeasi reteta pe care am gasit-o in cartea de bucate a Sandei Marin.

(0) (0) Abuz
20/09/2011

Zice ca se adauga zeama in caree a fiert zarzavatul care nu-i. atunci cui vindee gogosi ?

(0) (0) Abuz
19/10/2011

Nu este complicata[copt, la la la].
multumesc.

(0) (0) Abuz
02/10/2011

Rien!

(0) (0) Abuz


Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenSupa-enciclopedia culinara!Supa-enciclopedia culinara!Supa crema - colectie de reteteSupa crema - colectie de retete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:

(c) Madeinwork | Mențiuni legale