- Home
- Rețete
- Retete cu crema
- Supa crema
- Retete cu dovleac
- Supa crema de dovleac
Supa crema de dovleac
Ingrediente
Numarul de porții: 4
4 l apa
2 linguri unt,
1 lingura faina
sare
Preparare
- Se curata dovleacul de coaja si de samburi, se taie bucati si se inabusa cu putin unt si o ceapa taiata marunt.
- Se fierbe o jumatate de ora la foc mic. Se face un sos alb din faina si unt, subtiat cu putina apa, si se amesteca cu dovleacul trecut prin sita.
- Se adauga apoi apa in care a fiert zarzavatul, se pune sare si se lasa sa fiarba la foc mic; din timp in timp se ia cu o lingura pielita ce se formeaza deasupra prin ridicarea untului la suprafata. Se drege cu doua linguri de smantana.
Poze
Rețete inrudite
Rețete
Articole conexe
Comentarii:
Nu este complicata[copt, la la la].
multumesc.
Rien!
Zice ca se adauga zeama in caree a fiert zarzavatul care nu-i. atunci cui vindee gogosi ?
Mi s-a parut cea mai buna dintre cele prezentate .Este aceeasi reteta pe care am gasit-o in cartea de bucate a Sandei Marin.