Petitchef

Supa de ceapa

Felul principal
4 porții
15 min
25 min
Foarte ușor
  • (3.33/5 - 6 voturi)
  • 1
  • 2
 

Ingrediente

Numarul de porții: 4
3 cepe

100 ml vin alb

2 linguri de faina

3 - 4 linguri ulei

2 felii paine

2 felii cascaval sau parmezan

sare, piper

Preparare

  • Taiem ceapa solzisori si o calim in uleiul incins. Ca sa fie mai usora pentru fiere si ficat, putem sa adaugam 2 -3 linguri de apa dupa cateva minute. Dupa ce ceapa a devenit sticloasa, adaugam faina si 1 litru de apa.
  • Lasam sa fiarba cu capac, la foc mic, timp de 45 minute - 1 ora, timp in care amestecam din cand in cand.Dupa ce a fiert, putem pastra cateva rondele de ceapa pentru decor, iar restul compozitiei il pasam cu piciorul vertical al mixerului.
  • Punem inapoi rondelele de ceapa, adaugam vinul, sarea si piperul si mai lasam sa fiarba 15 minute.Intre timp prajim painea la cuptor, iar cu 1 - 2 minute inainte sa fie gata, adaugam cascavalul.
  • Asezam supa in farfurii, decoram cu feliile de paine prajita cu cascaval topit si socotim ca 100 g au aproximativ 130 calorii, incuzand painea si cascavalul.


Comentarii:

31/10/2011

Grozava

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenCeapa, ridichi, salata…verdele de primavara!Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: