Pentru ca am intrat in post , va poftesc la o supica de rosii delicioasa…doar virtual din pacate :-) Bineinteles, daca tineti post fara oua, nu mai faceti galusti, puneti fidea sau orez. Eu tin post fara carne, oua si lactate, mananc :-)
Ingrediente
8
Galusti:
Preparare
Este foarte simplu, intai curatam toate legumele, umplem oala cu apa doar pe jumatate si adaugam legumele taiate dupa cum va place. Eu inafara de pastarnac si telina, toc tot.
Lasam supa la fiert cu un praf de sare apoi cand legumele sunt gata, adaugam sucul de rosii si uleiul si lasam sa dea un clocot, doua.
Pregatim galustile:
Batem cele doua oua si adaugam grisul in ploaie amestecand continuu sa nu faca cocoloase. Consistenta galustilor trebuie sa fie ca o smantana groasa, incercand cu un strop de aluat pe care il punem in supa fierbinte. Daca acesta nu se imprastie, compozitia e buna. In general pentru un ou adaugam 4-5 linguri de gris.
Eu fierb galustile separat la aceasta supa pentru ca am patit sa imi ramana tari la mijloc.
Asadar, pun apa la fiert intr-o craticioara separata si cand aceasta fierbe, pun cate o galusca cu lingura. Cand s-au umflat, se stropesc cu o ceasca de apa rece, in craticioara in care le-am fiert (ca sa iasa pufoase).Cand sunt gata, le pun in supa de rosii.
Se poate si cu bicarbonat, nu are nimic eu nu separ albusurile iar apa se pune rece , un pahar, se acopera cu capac si se repeta asta Da, se fac imediat dupa ce s-a incorporat grisul eu le fac cu lingura -o jumatate de lingura compozitie si ies mari, pufoase
Comentarii (29):
F.buna reteta
Fara Vegeta !!!
Daca am intrat in post (care?) ce cauta galustile cu oua? Dar vegeta ce cauta daca supa are tot ce-i trebuie?
Mor de pofta!
Simplitate ,variante,galuste reusite
Se poate si cu bicarbonat, nu are nimic
eu nu separ albusurile
iar apa se pune rece , un pahar, se acopera cu capac si se repeta asta
Da, se fac imediat dupa ce s-a incorporat grisul
eu le fac cu lingura -o jumatate de lingura compozitie si ies mari, pufoase
K
Se poate si fara rautati...
Se spune corect "galuste", nu "galusti", ca nu esti de la coada vacii din Canada si cred ca ai pretentii de orasanca!
Delicioasa si sanatoasa !