Petitchef

Supa de rosii si dovleac copt cu rouille croutons

Felul principal
4 porții
75 min
45 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
PENTRU SUPA

1 bucata dovleac de ~900 g, curatat de coaja si taiat bucati

450g rosii

6 catei de usturoi,necuratati

1 ramurica de rozmarin

2 ramurele de cimbru

1 ceapa rosie, curatata si taiata in 8 bucati

4 linguri de ulei extravirgin de masline

1.2 l supa de legume

PENTRU SOSUL ROUILLE CROUTONS

1 varf de cutit de sofran

1 catel de usturoi, taiat in bucati

1 ardei chilli rosu proaspat, curatat de samburi si taiat in bucati

1 galbenus de ou

1 lingura de otet din vin rosu

5 linguri de ulei de floarea soarelui

3 linguri de ulei extravirgin de masline

12 felii subtiri de paine frantuzeasca

branza gruyere rasa , la servire

Preparare

  • Se incalzeste cuptorul la 220° C.Se pun toate ingredientele supei (legumele), cu exceptia supei, intr-o tava.Se intorc cu mana,astfel incat sa fie toate invelite in ulei.
  • Se coc timp de 35-40 minute, intorcandu-se din cand in cand, pana cand devin foarte moi.Se inlatura coaja usturoiului.
  • Se pun ingredientele intr-un blender impreuna cu supa de legume .Se pune intr-o oala si se asezoneaza dupa gust.
  • Pentru crutoane cu rouille (care e un sos aromat de regula cu usturoi , sofran si cayenne sau boia) se procedeaza in felul urmator: se inmoaie sofranul intr-o lingura de apa pentru a elibera culoarea.
  • Se toaca usturoiul, chili-ul cu putina sare intr-un mojar cu pistil pana se obtine o pasta (sau se foloseste un mixer de mana).Se amesteca galbenusul de ou cu otetul.Se amesteca cele doua tipuri de ulei si se toarna gradual, amestecand constant.La sfarsit, cand sosul e gata, se adauga amestecul de usturoi cu chili si lingura de apa cu sofran.Se asezoneaza dupa gust (iese ca o maioneza).
  • Se ung feliile de paine cu putin ulei si se coc la cuptor timp de 5 minute, pana capata o culoare aurie.
  • La servire, se reincalzeste supa si se toarna in boluri.Se aranjeaza crutoanele,rouille si branza rasa pentru ca fiecare sa se serveasca.

Poze

Supa de rosii si dovleac copt cu rouille croutons, poza 1Supa de rosii si dovleac copt cu rouille croutons, poza 2Supa de rosii si dovleac copt cu rouille croutons, poza 3Supa de rosii si dovleac copt cu rouille croutons, poza 4





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Supa crema de rosii
Supa crema de rosii
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Supa de rosii cu usturoi copt si crutoane
Supa de rosii cu usturoi copt si crutoane
4 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Supa crema de rosii
Supa crema de rosii
4 porții
35 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Supa crema de dovleac placintar
Supa crema de dovleac placintar
3 porții
45 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Supa de naut cu spanac
Supa de naut cu spanac
5 porții
50 min
Foarte ușor
3.1 / 5

Rețete

Articole conexe

Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenSupa-enciclopedia culinara!Supa-enciclopedia culinara!S-au copt ciresele!S-au copt ciresele!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: