Petitchef

Supa de rosii si dovleac copt cu rouille croutons

Felul principal
4 porții
75 min
45 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
PENTRU SUPA

1 bucata dovleac de ~900 g, curatat de coaja si taiat bucati

450g rosii

6 catei de usturoi,necuratati

1 ramurica de rozmarin

2 ramurele de cimbru

1 ceapa rosie, curatata si taiata in 8 bucati

4 linguri de ulei extravirgin de masline

1.2 l supa de legume

PENTRU SOSUL ROUILLE CROUTONS

1 varf de cutit de sofran

1 catel de usturoi, taiat in bucati

1 ardei chilli rosu proaspat, curatat de samburi si taiat in bucati

1 galbenus de ou

1 lingura de otet din vin rosu

5 linguri de ulei de floarea soarelui

3 linguri de ulei extravirgin de masline

12 felii subtiri de paine frantuzeasca

branza gruyere rasa , la servire

Preparare

  • Se incalzeste cuptorul la 220° C.Se pun toate ingredientele supei (legumele), cu exceptia supei, intr-o tava.Se intorc cu mana,astfel incat sa fie toate invelite in ulei.
  • Se coc timp de 35-40 minute, intorcandu-se din cand in cand, pana cand devin foarte moi.Se inlatura coaja usturoiului.
  • Se pun ingredientele intr-un blender impreuna cu supa de legume .Se pune intr-o oala si se asezoneaza dupa gust.
  • Pentru crutoane cu rouille (care e un sos aromat de regula cu usturoi , sofran si cayenne sau boia) se procedeaza in felul urmator: se inmoaie sofranul intr-o lingura de apa pentru a elibera culoarea.
  • Se toaca usturoiul, chili-ul cu putina sare intr-un mojar cu pistil pana se obtine o pasta (sau se foloseste un mixer de mana).Se amesteca galbenusul de ou cu otetul.Se amesteca cele doua tipuri de ulei si se toarna gradual, amestecand constant.La sfarsit, cand sosul e gata, se adauga amestecul de usturoi cu chili si lingura de apa cu sofran.Se asezoneaza dupa gust (iese ca o maioneza).
  • Se ung feliile de paine cu putin ulei si se coc la cuptor timp de 5 minute, pana capata o culoare aurie.
  • La servire, se reincalzeste supa si se toarna in boluri.Se aranjeaza crutoanele,rouille si branza rasa pentru ca fiecare sa se serveasca.

Poze

Supa de rosii si dovleac copt cu rouille croutons, poza 1
Supa de rosii si dovleac copt cu rouille croutons, poza 2
Supa de rosii si dovleac copt cu rouille croutons, poza 3
Supa de rosii si dovleac copt cu rouille croutons, poza 4

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Supa crema de rosii
Supa crema de rosii
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Supa de rosii cu usturoi copt si crutoane
Supa de rosii cu usturoi copt si crutoane
4 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Supa crema de rosii
Supa crema de rosii
4 porții
35 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Supa crema de dovleac placintar
Supa crema de dovleac placintar
3 porții
45 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Supa rece de pepene si rosii
Supa rece de pepene si rosii
2 porții
10 min
Foarte ușor
2 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.