Petitchef

Tarta alsaciana cu ceapa (tarte à l'oignon à l'alsacienne)

Felul principal
6 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Aluat brisée (aluat frantuzesc) din:

Umplutura:

Preparare

  • Se prepara aluatul cu cel putin 30 minute inainte si se pune la frigider. Se poate prepara si cu aluat de tarta(sarat) din comert. Se intinde foaia de tarta intr-o forma unsa cu un pic de unt.
  • Se caramelizeaza intr-o tigaie, in unt, ceapa taiata solzisori si baconul.
  • Se lasa sa se raceasca un pic, apoi se amesteca cu frisca lichida sau smantana, cu cascavalul ras, se pune piper, sare, nucsoara dupa gust.
  • Compozitia se rastoarna peste foaia de tarta. Se coace la cuptorul preincalzit.
  • Se poate servi rece, ca aperitiv sau calda acompaniata de salata verde.

Întrebări:



Video sugerat

YouTube




Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tarta italiana de Paste
Tarta italiana de Paste
4 porții
1 h 53 m
Foarte ușor
1 / 5
Rețetă Tarta Trio Ciocolata
Tarta Trio Ciocolata
6 porții
18 h 50 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Tarta tropeziana
Tarta tropeziana
8 porții
5 h 40 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Tarta cu ceapa verde
Tarta cu ceapa verde
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tarta cu ceapa
Tarta cu ceapa
6 porții
2 h 10 m
Foarte ușor
4 / 5

Rețete

Articole conexe

Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! Ceapa - istorie si curiozitati Ceapa - istorie si curiozitati Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: