Petitchef

Tarta alsaciana cu ceapa (tarte à l'oignon à l'alsacienne)

Felul principal
6 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6

Aluat brisée (aluat frantuzesc) din:

250 g faina,

2 oua,

125 g unt rece, de la frigider,

un pic de sare,

2-3 linguri apa rece.


Umplutura:

200 g bacon,

1 ceapa rosie,

300-400 g ceapa alba,

100 gr parmezan/gruierre/cascaval ras,

2 oua,

2O g frisca lichida sau smantana,

un varf de cutit de zahar,

o lingurita de unt,

sare, piper,

Preparare

  • Se prepara aluatul cu cel putin 30 minute inainte si se pune la frigider. Se poate prepara si cu aluat de tarta(sarat) din comert. Se intinde foaia de tarta intr-o forma unsa cu un pic de unt.
  • Se caramelizeaza intr-o tigaie, in unt, ceapa taiata solzisori si baconul.
  • Se lasa sa se raceasca un pic, apoi se amesteca cu frisca lichida sau smantana, cu cascavalul ras, se pune piper, sare, nucsoara dupa gust.
  • Compozitia se rastoarna peste foaia de tarta. Se coace la cuptorul preincalzit.
  • Se poate servi rece, ca aperitiv sau calda acompaniata de salata verde.





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tarta sarata cu ceapa si branza
Tarta sarata cu ceapa si branza
8 porții
55 min
Ușor
3.9 / 5
Rețetă Tarta tropeziana
Tarta tropeziana
8 porții
5h40m
Ușor
5 / 5
Rețetă Tarta cu maroilles
Tarta cu maroilles
4 porții
50 min
Foarte ușor
3.6 / 5
Rețetă Tarta cu vanilie si caramel
Tarta cu vanilie si caramel
10 porții
3h40m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara!Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara!Ceapa - istorie si curiozitatiCeapa - istorie si curiozitatiCeapa vrajitoarelor – leurdaCeapa vrajitoarelor – leurda

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: