Petitchef

Tarta cu ceapa

Felul principal
6 porții
10 min
2 ore
Foarte ușor
sau

Ingrediente

6 porții
700 g ceapa, taiata solzisori

1 foaie de aluat fraged

100 g unt

2 galbenusuri de ou

250 g smantana

2 lingurite de nucsoara, proaspat rasa

sare

piper negru, proaspat macinat

Preparare

Etapa 1

Se incinge cuptorul la 190 °C. Se topeste untul intr-o tigaie mare. Cand untul bolboroseste, se adauga ceapa si sare si se amesteca. Se caleste ceapa timp de 20-30 de minute, amestecand frecvent, pana ce este moale si aurie. Se ia tigaia de pe foc si se lasa ceapa sa se raceasca 5 minute.

Etapa 2

Intre timp se bat galbenusurile cu smantana, sare, mult piper si nucsoara. Se captuseste o forma de tarta de 26 cm diametru cu o foaie de aluat. Se preseaza foaia ca sa se aseze bine la imbinarea fundului tavii cu peretii laterali. Daca se foloseste o tava de tarta cu marginea ondulata, se preseaza aluatul cu degetele, ca sa se muleze pe forma peretilor.

Etapa 3

Se asaza pe aluat o foaie de hartie de copt; se asaza peste aceasta boabe de fasole, ca aluatul sa nu se deformeze la copt. Se coace aluatul 10 minute la 190 °C.

Etapa 4

Se indeparteaza boabele de fasole si hartia de copt. Se coace aluatul alte 5 minute, la 190 °C, pana ce se face auriu. Se scoate apoi tava si se micsoreaza temperatura cuptorului la 180 °C.

Etapa 5

Se pune jumatate din ceapa calita in tarta si se netezeste, ca sa rezulte un strat uniform. Se toarna peste ea jumatate din mixtura de smantana. Se adauga apoi restul de ceapa, se netezeste si se toarna peste el restul mixturii de smantana.

Etapa 6

Se coace tarta la 180 °C, timp de 40 de minute, pana ce umplutura este rumenita si ferma in mijloc. Se lasa tarta sa se raceasca in tava 5-10 minute, apoi se transfera pe un platou mare. Se serveste calda.

Etapa 7

Calita doar 20-30 de minute, ceapa are o textura relativ crocanta si o culoare aurie. Daca se doreste o culoare mai inchisa si o textura mai moale, se prelungeste timpul de calire cu 10 minute. Pentru a maximiza aromele, piperul trebuie sa fie proaspat macinat, iar nucsoara proaspat data pe razatoare.




Comentarii:

03/12/2012

De-abia astept sa mi-o pregateasca nevasta-mea!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseTarta cu fructe - rasfat dulce de varaTarta cu fructe - rasfat dulce de varaZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: