Petitchef

Tarta in trei culori

Felul principal
8 porții
15 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Aluat fraged:

Umplutura de spanac:

2 catei de usturoiUmplutura de branza:

Preparare

  • Se pun cubuletele de unt si sarea peste faina si cu varful degetelor se incorporeaza untul in faina, pana cand aspectul compozititei devine "nisipos".
  • In acest moment se adauga apa si oul, framantand usor aluatul. Consistenta aluatului, cand este gata, trebuie sa nu fie elastica.
  • Se inveleste aluatul in folie alimentara si se pune la frigider pentru 30 de minute.
  • Intr-o tigaie se soteaza usor usturoiul si ceapa tocate marunt intr-o lingura de ulei de masline.
  • Se adauga spanacul, amestecand pana capata o consistenta cremoasa.
  • Intr-un bol se amesteca branza, smantana, oul si se condimenteaza cu vegeta si piper alb.
  • Ardei se coc, se curata de pielita si se taie in 2-3 bucati.
  • Se incepe construirea tartei. Intr-o forma de tort de 23 cm diametru, se intande aluatul fraged cat mai subtire, imbracand si pereti formei. Ce depaseste marginea se va inlatura.
  • Se presara putin pesmet, apoi se intinde jumatate din compozitia de spanac. Se adauga peste un strat de ardei rosii copti.
  • Urmeaza tot amestecul de branza, dupa care inca un strat de ardei rosii copti. Se incheie cu restul de spanac.
  • Din resturile de aluat se pot face diferite benzi puse in raze sau sub forma de impletitura.
  • Se unge tarta cu ou batut, apoi dam la cuptorul incins in prealabil pentru cca. 30-40 de minute.

Poze

Tarta in trei culori, poza 1
Tarta in trei culori, poza 2

Întrebări:



Video sugerat

YouTube




Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tarta cu rosii, masline si ciuperci
Tarta cu rosii, masline si ciuperci
2 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta alsaciana cu ceapa (tarte à l'oignon à l'alsacienne)
Tarta alsaciana cu ceapa (tarte à l'oignon à l'alsacienne)
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tarta de spanac cu migdale
Tarta de spanac cu migdale
6 porții
1 h 20 m
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Tarta cu ciocolata si fasole rosie
Tarta cu ciocolata si fasole rosie
10 porții
35 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tarta cu maroilles
Tarta cu maroilles
4 porții
50 min
Foarte ușor
3.6 / 5
Rețetă Tarta Trio Ciocolata
Tarta Trio Ciocolata
6 porții
18 h 50 m
Ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua! O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.