Petitchef

Terci de orez chinezesc 稀饭

Felul principal
2 porții
15 min
1 oră
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2
100 g orez

300 ml apa (sau supa de pui)

6 ciuperci negre uscate

o bucata de ghimbir

3 catei de usturoi

2 fire de ceapa verde

sare

1 lingurita sos de soia

1 lingurita ulei de susan

Preparare

  • Orezul il spalam bine de tot in mai multe ape. Aici neaparat trebuie sa folosim orez cu bobul rotund.
    Punem ciupercile negre uscate intr-un castron cu apa calda si le lasam la inmuiat cam 30 de minute.
    Luam o oala cu fundul gros, punem in ea orezul iar peste orez turnam de 300 ml apa (in cazul meu) sau supa daca optati pentru ea. Fierbem la foc mic pana ce orezul incepe sa "infloreasca", iar lichidul format sa se ingroase.
    Fiertul orezului trebuie sa dureze in jur de o ora pentru a ajunge la o consistenta usor legata, iar boabele de orez nu mai sunt intregi. Adaugam sare dupa gust si mai lasam un pic sa fiarba.
    Scurgem de apa ciupercile negre si le taiem bucati. NU aruncam apa in care au stat, o vom folosi mai incolo.Tocam marunt usturoiul si bucata de ghimbir.
    Separat, intr-o tigaie incingem o lingurita de ulei, punem usturoiul si ghimbirul si calim cateva secunde, adaugam si ciupercile si continuam sa calim inca 2 minute.Peste ele turnam apa amestecata in care au stat ciupercile si lingurita de sos de soia.Lasam pe foc pana scade lichidul si luam tigaia de pe foc

    Intr-un bol punem terciul de orez fierbinte,
    iar peste el punem ciupercile din tigaie, asezonam cu ceapa verde.Deasupra picuram lingurita de ulei de susan.

    si este gata!


    Numai bun de savurat intr-o zi friguroasa.
    Se serveste neaparat fierbinte!

Poze

Terci de orez chinezesc 稀饭, poza 1Terci de orez chinezesc 稀饭, poza 2Terci de orez chinezesc 稀饭, poza 3

Întrebări:



Video sugerat

YouTube

Orez cantonez


Comentarii:

15/06/2013

Voi incerca dar fara ciuperci negre

(0) (0) Abuz
10/06/2013

Minunat!

(0) (0) Abuz
10/06/2013

Excelent!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
10/06/2013

Bun.

(0) (0) Abuz
gabrielacuisine
gabrielacuisine, 10/06/2013

Nu am de unde sa iau ciuperci negre, altceva merge ?

(0) (0) Abuz
10/06/2013

Orezul arat groaznic

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Salata de orez (usor si simplu)
Salata de orez (usor si simplu)
7 porții
33 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Orez cu lapte si caramel sarat
Orez cu lapte si caramel sarat
6 porții
1h20m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Cereale de orez expandat cu ciocolata
Cereale de orez expandat cu ciocolata
6 porții
20 min
Foarte ușor
Rețetă Terci de orez chinezesc
Terci de orez chinezesc
4 porții
25 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Orez chinezesc
Orez chinezesc
2 porții
1h15m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Pui cu legume si orez in stil chinezesc
Pui cu legume si orez in stil chinezesc
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

Orez cu lapte - desertul copilarieiOrez cu lapte - desertul copilarieiDe ce sa consumam orez brun?De ce sa consumam orez brun?Mirinul sau vinul dulce din orezMirinul sau vinul dulce din orezCateva cuvinte despre … taiteii de orezCateva cuvinte despre … taiteii de orez

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: