Petitchef

Tocana de cartofi in crusta de paine

Felul principal
4 porții
30 min
1 oră
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
400 gr. pulpa de porc

1 kg cartofi noi

1 kg rosii

2-3 ardei grasi

2 cepe mari


sare

boia dulce si iute

piper macinat si boabe

4 linguri ulei de floarea soarelui

2 crengute de cimbru

1 legatura de marar

2 paini rotunde coapte pe vatra

Preparare

  • Taiem carnea de porc cubulete si o calim in ulei. Dupa ce s-a rumenit bine adaugam ceapa tocata marunt si le lasam sa se rumeneasca impreuna.
    Curatam si spalam legumele. Cartofii se taie cubulete, morcovii rondele, ardeii ii curatam si ii taiem fasii, iar apoi se pun toate sa fiarba impreuna cu ceapa si carnea. Se adauga o cana de apa calduta si lasam sa fiarba inabusit.
    Separat, oparim rosiile, le decojim si le pasam cu blenderul.Tocana se condimenteaza cu sare, piper, boia si cimbru si spre sfarsit adaugam piureul de rosii.
    Mai lasam sa clocoteasca cateva minute si o bagam in cuptor. In acest timp taiem painea si o scobim de miez, cand tocana este gata o servim fierbinte in crusta si o ornam cu cimbru si marar proaspat.

Poze

Tocana de cartofi in crusta de paine, poza 1Tocana de cartofi in crusta de paine, poza 2


Comentarii:

02/08/2016

Buna, dar prea multi cartofi ca doar nu faci mancare de cartofi. Carnea ar trebui sa fiarba singura doar cu ceapa vreo 30-45min pentru ca pulpa e mai tare si fierbe mai greu. Dupa mine, morcovul nu are ce cauta aici, locul lui este in ciorbe si in supe, dar fiecare face cum il taie capul. Eu as mai pune o ceapa si un ardei gras dar nu as pune-o in paine pentru ca absoarbe tot sosul si ramane tocana uscata. As face mai degraba o mamaliguta pe care sa o servesc alaturi la masa. N-ar fi mai buna? Ce zici?

(1) (0) Abuz
02/08/2016

Multa munca si risipa de ingrediente pentru... nimic! Pozele sunt si ele un dezastru!

(1) (0) Abuz
04/12/2012

Delicioasa

(0) (0) Abuz
04/12/2012

Bafta

(0) (0) Abuz
04/12/2012

Jaleeeeee

(0) (0) Abuz
04/12/2012

Mmmmmmmmmmm

(0) (0) Abuz
21/11/2011

Excelenta

(0) (0) Abuz
Cocolino
Cocolino, 25/12/2010

Bun

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tocana cu carne de porc si galuste din faina
Tocana cu carne de porc si galuste din faina
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Tocana de legume
Tocana de legume
6 porții
1h10m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Piure de cartofi - simplu si rapid
Piure de cartofi - simplu si rapid
4 porții
40 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Supa de cartofi si praz
Supa de cartofi si praz
4 porții
1 oră
Foarte ușor
3.6 / 5
Rețetă Midii cu cartofi prajiti
Midii cu cartofi prajiti
2 porții
1h10m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Painea de casa, o paine fermecata!Painea de casa, o paine fermecata!Bruschetta: Povestea unei felii de paine!Bruschetta: Povestea unei felii de paine!Gratinarea – arta coptului in crustaGratinarea – arta coptului in crusta

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: