Petitchef

Tocanita de vita ( carbonade ) cu ulei aromat cu plante

Felul principal
4 porții
10 min
1 oră
Ușor
Una din cele mai cunoscute retete belgiene este Carbonade (in zona franceza) sau Stoofvlees (in zona flamanda), pe care v-am postat-o cu ceva timp in urma si care mie imi place foarte mult. Reteta de astazi este oarecum asemanatoare ca mod de preparare insa nu si la gust si se numeste mai exact Carbonade de vara cu ulei aromat cu plante. Chiar de vara nu mi se pare mie aceasta reteta dar cum nici iarna inca nu a venit, ca desi am trecut de jumatatea lui octombrie pe aici ieri au fost aproape 20 de grad

Ingrediente

Numarul de porții: 4
800 gr carne de vita ( piept )

3 rosii

2 ardei grasi verzi


600 gr cartofi mici (Dupa parerea mea aceasta mancare este perfecta servita cu orez jazmine. Imi place sa las orezul sa se imbibe in sosul mancarii, e delicios. Dar daca veti servi cu orez nu mai puneti cartofi)

1 ceapa mare

1 dovlecel ( zucchini )

5 catei de usturoi

1/2 legatura patrunjel

coriandru

cateva fire de menta

50 ml+ 2 linguri ulei de masline

400 ml supa de vita -1 cub de vita dizolvat in 400 ml apa fiarta

1 lingurita boia de ardei dulce

1 lingurita chimion ( eu nu am avut )

sare

piper

Preparare

  • Etapa 1 - Tocanita de vita ( Carbonade ) cu ulei aromat cu plante
    Incingeti 2 linguri de ulei si caliti ceapa si usturoiul pana cand ceapa devine transparenta.
    Adaugati bucatile de carne si caliti pana si-a schimbat complet culoarea si prinde putina culoare.
    Condimentati cu sare si piper.
  • Etapa 2 - Tocanita de vita ( Carbonade ) cu ulei aromat cu plante
    Taiati lamaia in 4.
    Adaugati supa de vita, boiaua, cominul si bucatile de lamaie ( pe fundul oalei ) si amestecati bine.
    Lasati 45 de minute sa fiarba la foc mic acoperit cu capac.
  • Etapa 3 - Tocanita de vita ( Carbonade ) cu ulei aromat cu plante
    Intre timp preparati uleiul cu plante.
    Puneti uleiul ( 50 ml ) intr-un castron si adaugati peste el patrunjelul, menta si coriandrul toate tocate foarte marunt. Amestecati si zdrobiti putin cu o lingura de lemn.
  • Etapa 4 - Tocanita de vita ( Carbonade ) cu ulei aromat cu plante
    Taiati rosiile felii, ardeiul gras fasii si dovlecelul in cubulete. Curatati si spalati cartofii. Adaugati-le in oala, impreuna cu uleiul aromat si
  • Etapa 5 - Tocanita de vita ( Carbonade ) cu ulei aromat cu plante
    Lasati inca 15-20 de minute la fiert sau pana cand cartofii sunt gata. Amestecati bine si adaugati jumatate de pahar de apa daca este nevoie.
    Serviti cu paine sau cu orez ( daca excludeti cartofii ).

Poze

Tocanita de vita ( Carbonade ) cu ulei aromat cu plante, poza 1
Tocanita de vita ( Carbonade ) cu ulei aromat cu plante, poza 2

Întrebări:




Comentarii:

CORNELIU, 03/06/2017

FOARTE BUNĂ.CORNELIU P.ONEȘTI-BC.

(0) (0) Abuz
02/06/2017

Bun

(0) (0) Abuz
Cristian, 02/06/2017

800 g vita? 600 g cartofi? 400 ml supa de vita? cub de vita = ? vita fierbe cel putin una ora! pt 4 persoane? Fara vin peste vita?

(1) (0) Abuz
18/02/2014

Nice:)

(2) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Tocanita de vita cu bere neagra (reteta video)
Tocanita de vita cu bere neagra (reteta video)
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tocanita cu carne de vita si ciuperci
Tocanita cu carne de vita si ciuperci
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Vita Stroganoff - simplu si rapid
Vita Stroganoff - simplu si rapid
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Ulei aromat cu busuioc
Ulei aromat cu busuioc
1 porții
10 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Ulei picant
Ulei picant
1 porții
5 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Algele marine – plante minune!Algele marine – plante minune!Marocan Tajine sau tocanita la aburMarocan Tajine sau tocanita la aburDe ce sa consumam carne de vita?De ce sa consumam carne de vita?5 plante aromatice care nu ar trebui sa lipseasca din bucatarie5 plante aromatice care nu ar trebui sa lipseasca din bucatarie

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.