Petitchef

Tocanita de vitel cu cartofi copti

Felul principal
4 porții
10 min
90 min
Ușor
Tocanita de vitel cu cartofi copti
  • (4.62/5 - 136 voturi)
  • 13
  • 69
Tocanita de vitel cu cartofi copti
 
O reteta numai buna pentru a ne incalzi. Delicioasa, aromata si servita alaturi de cartofii copti cu unt si mirodenii e chiar o mancare indecent de buna.

Ingrediente

Numarul de porții: 4
300 grame carne de viţel


1 ceapă

2 linguri ulei

3 ardei – de orice culoare, dar pot fi şi combinaţi

condimente

350-400 grame cartofi

30 grame unt

Preparare

  • Într-o cratiţă cu pereţii groşi punem la încălzit uleiul. Ceapa o tăiem cât de mărunt posibil şi o punem peste uleiul încins. Aruncăm şi un pic de sare şi punem capacul.
  • Lăsăm ceapa să se înmoaie, iar apoi adăugăm bucăţile de carne de viţel. Le lăsăm pentru câteva minute să se împrietenească alături de ceapă. Apoi li se vor alătura şi morcovii tăiaţi rondele şi o jumătate de cană de apă.

    Lăsăm totul la foc încet să fiarbă, iar când apa a scăzut adăugăm şi cei trei ardei tăiaţi cuburi. Mai punem încă o jumătate de cană de apă şi lăsăm să fiarbă, încet, încet – cu capac. Vom completa cu câte puţină apă până când carnea va fi făcută bine.

    Verificăm de sare şi eventual piper şi lăsăm să se odihnească puţin cu capacul pus.
  • Când carnea noastră este gata stingem focul şi adăugăm 2-3 linguri de smântână, amestecând foarte bine pentru a o încorpora repede şi pentru a nu se îmbrânzi.
  • Cartofii i-am curăţat, întrucât nu au fost foarte mari i-am tăiat doar în jumătate. Am preîncălzit cuptorul la 220 de grade şi am uns cu unt din belşug o tavă ceramică.

    Am aruncat cartofii în tavă, am mai pus câteva bucăţele de unt printre ei, i-am condimentat cu sare şi rozmarin şi i-am dat la cuptor.

    În aproximativ 15-20 de minute sunt gata. Cam la jumătatea timpului i-am scos din cuptor şi i-am întors – prin agitarea tăvii, ca să fiu sigură că se vor rumeni frumos pe ambele părţi.
  • Pe farfurie aşezăm câ iva cartofi şi apoi tocăniţa, având grijă să punem şi sos pentru că este delicios de bun.


Comentarii (13):

02/11/2012

Reteta in sin este buna si cred ca si gustoasa ; dar nu poti punea ceapa si morcovul impreuna cu carenea de vitel ...care stim ca se fiebe destul de gre ( ii trbuieste destul timp pana a se patrune bine ) .deci : se pune carnea in ulei caldut bine se prajeste pe toate partiile si apoi se adauga 250 ml apa calduta+1 ligurita de delikat (pt cine il foloseste) si se lasa la foc mic pt min 30 de min , amestecand din cand in cand . apoi se agauga ceapa si morcovul ..si se completeaza cu apa daca mai este nevoie .cum este descris in reteta ..morcovul si ceapa se fac " cir " si carnea risca a ramana tare ..in rest SUPER !!!!!

(2) (0) Abuz
greteledelweiss
greteledelweiss, 27/01/2016

Este delicioasa! Am facut-o exact cum scrie in reteta, doar ca am dublat cantitatile ca sa ne ajunga la toti deoarece eram mai multi. Baietii mei, care sunt f pretentiosi, au spus ca n-au mancat ceva atat de delicios facut din carne de vita. Evident am fiert-o mai mult ca sa fie bine fiarta carnea, deoarece vita era mai batrana. Dar a meritat! Aaa, sa stiti ca smantana este cea care i-a dat tot gustul,

am gătit această rețetă
(2) (0) Abuz
02/11/2012

Mentionez ca eu am folosit carne de vitel de lapte, o carne foarte, foarte frageda care s-a facut in mai putin o ora si efectiv se topea. Desigur depinde de ce fel de carne de vitel se foloseste. Daca aveti posibilitatea sa cumparati carne de vitel de doar cateva luni, cel mai probabil importata, o recomand.

(1) (0) Abuz
tataru_f2014
tataru_f2014, 14/09/2018

Daca tu reusesti sa coci cartofii in 15-20 de minute eu sunt popa. Ai copt vre-o data cartofi la cuptor? Inainte de 35-40 de minute n-ai nici-o sansa sa-i scoti, pt. ca sunt cruzi. Voi nu verificati retetele inainte de a le publica? Ca sa nu mai vorbim ca ar trebui sa ganditi.

(0) (0) Abuz
Nicolae, 13/09/2018

Nu-i mai zice zuchini
Chiar de-l iubesti pe Mateo Salvini
Si-l gatesti gätita în bikini
Ci zi-i ca la români dovleac
Fie-ti de leac
Sau dovlecel
Daca-i mai mititel.

(0) (0) Abuz
mara_p2018, 12/09/2018

Piper boabe si o crenguta de cimbru, 3-4 rosii cherry adaugate in tocanita...

(0) (0) Abuz
12/01/2014

Da e buna nu am incercato cu smintina dar e buna si fara

(0) (0) Abuz
19/01/2013

Teribila de gustoasa si nu foarte complicat de preparat

(0) (0) Abuz
18/09/2015

Cred ca este foarte gustoasa, am sa incerc si eu.

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
02/11/2012

Gustos pare a fi!!!Bravo

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!Cartofii - fel de mancare sau garnitura?Cartofii - fel de mancare sau garnitura?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: