Petitchef

Tochitura cu arome asiatice :)

Felul principal
4 porții
20 min
30 min
Foarte ușor
Pentru cei care au mancat deja mancaruri facute de mine,sau pentru cei care gatesc dupa retetele mele,nu mai e cred o surpriza faptul ca pentru mine singurele reguli valabile in bucatarie sunt regulile mele in rest…:)

Am o imaginatie bogata cand vine voba de a combina arome si alimente si pentru ca planificasem o mamaliguta cu tochitura am zis sa nu fie ceva banal si obisnuit ci sa ii adaug o amprenta a mea si bine am facut pentru ca rezultatul final a fost deosebit de gustos.

Ingrediente

Numarul de porții: 4

Am folosit:

300 gr pulpa de porc

4 felii bacon

carnat afumat

apa de flori de portocal

fulgi de ardei iute

curry,sos soia

zahar

crema de otet balsamic


malai,ulei de masline,unt pentru mamaliga

Preparare

  • Am pus carnea la marinat in apa de flori de portocal,sos soia,crema de otet balsamic,fulgii de ardei,curry si am lasat-o asa cam o ora.

    Apoi am taiat baconul cubulete mici si l-am pus intr-o tigaie la foc cu putin ulei de susan si l-am prajit pana a devenit crocant,l-am scos apoi deoparte, am adaugat carnea de porc in tigaie, impreuna cu usturoiul si putin din marinata in care a stat si am lasat-o la foc mic la inceput pentru a se patrunde bine si pentru a se inmuia, am adaugat si zaharul, apoi am dat focul mai tare pentru a capata si o culoare frumoasa si pentru a se carameliza putin.

    Spre final am adaugat si cateva felii de carnat afumat de casa care s-au prajit si ele cu carnea.
  • Intr-un ceaun am pus apa la foc impreuna cu 50 gr unt si o lingura de ulei de masline, si am facut o mamaliga pentru tochitura.
  • Am servit tochitura asiatica cu mamaliguta si mujdei de usturoi cu toppoing de bacon :) , aproape la fel cum o stiam doar ca, carnea astfel marinata a devenit chiar delicioasa ceea ce in viziunea mea e greu sa spui asta despre o carne de porc…este doar parerea mea:)

    Pofta mare!



Comentarii:

20/01/2014

OK

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
04/09/2013

Deja nu mai e ceva traditional

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
danaszocs
Răspuns danaszocs:

Asta era si ideea!!!

09/09/2013

Inteleg cca improvizati ce va trece prin minte, dar arta culinara este o stiinta, si inca una a naibi de complicata. Multi se dau peste cap cand aud de mancaruri chinezesti/asiateice. Eu nu dau bucataria europeana nci pentru 100 de bucatarii chinezesti. Daca ati adugat sos de soia si curry, ati taiat orice alta aroma de la flori deportocal etc. De altfel cu aromele astea doua acoperiti si guistul carnii si aproape orice altceva: totul are sa aiba miros de curry si gusr de soya. Tochitura clasica romanesca nu o bare nimeni si nici un sos oriental. Credetima! Si apropo ca "aveti o imaginatie bogata".:) Toti oamenii sunt "imaginativi", talentul si rigoasea fac diferenta :) Pofta buna! :)

(0) (0) Abuz
06/09/2013

De unde iei apa de flori de portocal?

(0) (0) Abuz
06/09/2013

E buna

(0) (0) Abuz
04/09/2013

La etapa 3, carnea de porc a fost tot timpul delicioasa.
De gustibus...........
Combinatia este in schimb interesanta. 10*!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tochitura ardeleneasca
Tochitura ardeleneasca
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tochitura din organe de porc
Tochitura din organe de porc
6 porții
40 min
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Tochitura de porc (reteta video)
Tochitura de porc (reteta video)
3 porții
35 min
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Salata de fasole boabe-petitchef
Salata de fasole boabe-petitchef
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.4 / 5
Rețetă Curry cu creveti si lapte de cocos
Curry cu creveti si lapte de cocos
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Linte spaniola
Linte spaniola
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.8 / 5

Rețete

Articole conexe

O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!Ras el hanout - buchet de arome orientaleRas el hanout - buchet de arome orientale

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: