Petitchef

Trigoane cu dovleac

Felul principal
4 porții
10 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
600 g dovleac ras

200 g zahar

50 g unt

1 lingurita scortisoara

1 varf cutit nucsoara

1 lingurita gris

1 pachet foi de placinta

100 g unt topit pt uns foile

1 ou

50 g zahar brun

Preparare

  • Punem 50g unt intr-o cratita la topit, adaugam dovleacul , zaharul scortisoara si nucsoara, amestecam si lasam la calit cam 8-10.
  • Daca dovleacul este inca apos, adaugam grisul si mai lasam 1-2 pe foc apoi il dam deoparte sa se raceasca.
  • Intindem foile pe masa de lucru, suprapunem cate trei, dar unse cu unt topit intre ele si taiem cu un cutit, pe lungime, formand trei fasii.
  • Punem cate o lingura de dovleac pe fiecare fasie si inpachetam .
  • Tapetam o tava cu hartie de copt, presaram faina si asezam trigoanele in tava. Ungem cu ou batut si presaram cu zahar brun. Dam tava la copt pentru 15-20.
  • Se servesc atat calde cat si reci.

Poze

Trigoane cu dovleac, poza 1Trigoane cu dovleac, poza 2





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Supa crema de dovleac placintar
Supa crema de dovleac placintar
3 porții
45 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Dovleac umplut la cuptor
Dovleac umplut la cuptor
3 porții
1 oră
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenSemintele de dovleac – semintele cu puteri miraculoaseSemintele de dovleac – semintele cu puteri miraculoase10 motive sa consumam seminte de dovleac10 motive sa consumam seminte de dovleac

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: