Ceapa tocata pus la calit in ulei pana cand a devenit translucenta, adaugat carnea, pana cand s-a patruns putin (5 minute). potrivit de sare si piper, oprit focul,adaugat un praf de oregano si orezul.
In alta cratita pus costita bucatele la prajit, fara ulei, pentru ca a fost destul de grasa.Cand s-a topit untura si a inceput sa se prajeasca costita,inceput sa adaug varza tocata, si sa mestec din cand in cand.
Adaugat zeama de varza si foile de dafin, morcovul si telina. Cand a inceput sa se inmoaie adaugat boiaua, rosiile, sare si piper, si mai lasat la calit pana cand s-a inmuiat bine, si s-a evaporat lichidul, in total cam 20 minute. Adaugat marar si patrunjel (fara untura de catel) proaspete, si oprit focul.
Cum folosit aceeasi cratita pentru cuptor, transferat cam 2/3 varza in alt castron,pastrat primul strat, nivelat, adaugat jumatate din amestecul de carne, pus 1/3 varza, a doua jumatate de carne, si apoi restul de varza.Pus in cuptorul incins la 190 grade Celsius (375 Fahrenheit) cam o ora, pana cand a inceput sa se caramelizeze pe margine (nu sa se arda).Se serveste cu smantana si ardei iute.
Comentarii:
Deci sarmale farmate...
Dupa exprimare este Varza a la Budapesta