Petitchef

Vinete cu parmezan

Felul principal
4 porții
20 min
30 min
Foarte ușor
Mie imi plac vinetele foarte mult asa ca am vrut sa le gatesc intr-un mod diferit si m-am gandit ca ar fi bune cu parmezan si mozzarella. Am mancat eu o data un sandwich super delicios cu vinetele pregatite in acest fel si am vrut sa reproduc reteta. Din cate stiu eu, reteta este de origine italieneasca si este in mare voga si aici in Canada.

Bineinteles se pot consuma si alaturi de o bucatica de carne, de pui sau vita.

Ingrediente

Numarul de porții: 4
2 vinete mari

2 oua

pesmet

sare




Sos marinara:

3 linguri ulei de masline/ floarea soarelui

1 catel usturoi

un praf de sare

piper

un praf oregano

cateva frunze patrunjel verde

500 ml suc de rosii mai gros (sau piure de rosii)

1/2 ceasca vin alb (optional)

Preparare

  • Este destul de simpla reteta si destul de dietetica. Eu nu am prajit deloc vinetele pentru ca au consistenta buretoasa si absorb foarte mult ulei. Bneinteles, daca va place mai mult cu ele prajite puteti sa le prajiti, eu le-am facut in felul urmator:

    Curatam vinetele de coaja, le feliem (grosime de cca 1 cm) apoi le dam cu sare si le lasam cca 20 min. sa iasa amareala din ele.
    Le spalam apoi, si le stergem cu un servet de hartie sa absoarba toata apa.
    Ne pregatim doua castronele, unul cu oua batute(in care punem un praf de sare) si unul cu pesmet amestecat cu parmezan (2 linguri)
    Dam vinetele prin ou apoi prin pesmetul amestecat cu parmezan apoi le coacem in tava tapetata cu hartie de copt pentru aprox. 30 de minute pana se rumenesc usor.
  • Sos marinara:

    Intr-o craticioara punem 3 linguri de ulei de masline si un catel de usturoi zdrobit. Lasam un pic usturoiul sa se prajeasca apoi turnam sucul de rosii, asezonam cu sare, piper si oregano dupa gust si lasam sa fiarba circa 5 minute. Adaugam apoi vinul si mai lasam sa fiarba inca 5 minute.
    La final adaugam patrunjelul verde tocat marunt.
    Pe o farfurie punem cateva rondele de vinete, cateva linguri de sos si radem mozzarella desupra. Incalzim la microunde sa se topeasca mozzarella si servim.

    Daca nu va place microundele, puneti vinetele intr-un vas de yenna si turnati sosul peste ele si bagati-le in cuptor 10 minute impreuna cu mozzarella rasa.

    Sunt super delicioase!

    Pofta buna!

Poze

Vinete cu parmezan, poza 1Vinete cu parmezan, poza 2Vinete cu parmezan, poza 3

Întrebări:



Video sugerat

YouTube

Vinete tempura


Comentarii:

14/08/2013

Arata bine

(0) (0) Abuz
15/04/2013

Bune.

(0) (0) Abuz
13/04/2013

SUNT EXCELENTE !!!

(0) (0) Abuz
12/04/2013

Excelenta papi

(1) (0) Abuz
12/04/2013

Cele mai bune vinete, fara ulei si gustoase foc !!!

(1) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Vinete tempura
Vinete tempura
6 porții
1h19m
Foarte ușor
1 / 5
Rețetă Toast cu pesto si parmezan
Toast cu pesto si parmezan
12 porții
20 min
Foarte ușor
Rețetă Vinete coapte cu parmezan si sos de rosii
Vinete coapte cu parmezan si sos de rosii
6 porții
1h30m
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Vinete cu parmezan la cuptor
Vinete cu parmezan la cuptor
6 porții
50 min
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Vinete cu rosii si usturoi
Vinete cu rosii si usturoi
2 porții
30 min
Foarte ușor
4.2 / 5

Rețete

Articole conexe

Cine nu iubeste salata de vinete?Cine nu iubeste salata de vinete?Si noi ce mai pregatim cu ...vinete?Si noi ce mai pregatim cu ...vinete?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: