Petitchef

Vinete gratinate

Felul principal
4 porții
30 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4

sare

4 cepe mici, tocate

8 catei de usturoi, tocati

4 rosii, tocate

200 g branza feta

2 linguri ulei de masline, plus pentru uns

Preparare

  • Se prajesc vinetele pe o plita, pe toate partile, pana devin moi, apoi se decojesc.
  • Se pune o vanata pe o tava unsa cu putin ulei de masline, se toaca usor cu cutitul si se sareaza, dupa gust.Se aseaza deasupra 1 ceapa tocata, 2 catei de usturoi tocati si 1 rosie tocata.Se presara deasupra 50 gr branza feta si se stropeste cu ½ lingura ulei de masline.Se repeta procedura cu vinetele ramase.
  • Se dau vinetele la cuptor 15-25 minute, pana cand branza se rumeneste usor.

Poze

Vinete gratinate, poza 1Vinete gratinate, poza 2

Întrebări:






Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Vinete tempura
Vinete tempura
6 porții
1h19m
Foarte ușor
1 / 5
Rețetă Penne gratinate
Penne gratinate
6 porții
35 min
Foarte ușor
Rețetă Humus din linte rosie
Humus din linte rosie
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Vinete gratinate sau parmigiana di melanzane
Vinete gratinate sau parmigiana di melanzane
6 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Vinete gratinate cu rosii si mozzarella
Vinete gratinate cu rosii si mozzarella
2 porții
40 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Vinete cu rosii si cascaval la cuptor
Vinete cu rosii si cascaval la cuptor
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.4 / 5

Rețete

Articole conexe

Cine nu iubeste salata de vinete?Cine nu iubeste salata de vinete?Si noi ce mai pregatim cu ...vinete?Si noi ce mai pregatim cu ...vinete?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: