Petitchef

Vinete impanate

Felul principal
4 porții
10 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
3-4 vinete mari

1 ceapa mare

4 rosii

2 ardei grasi

2-3 catei de usturoi

verdeata tocata

sare

piper

ulei pentru prajit

Preparare

  • Se spala vinetele, sa curata de coaja, doar din loc in loc si apoi se sectioneaza pe lung. Cu o lingurita se scobeste miezul si se toaca marunt cu un cutit de bucatarie.
  • Vinetele se oparesc 2-3 minute, apoi se pun la scurs. Intr-o tigaie pentru prajit, se caleste putin ceapa tocata marunt.
  • Cand devine translucida, se adauga miezul de vinete la fel tocat si se mai lasa cateva minute Se toaca ardei si rosiile in cuburi mici si se adauga in tigaie.
  • Se adauga si usturoiul tocat si se amesteca toata compozitia inca 2-3 minute. Se umplu vinetele cu compozitia rezultata si se leaga cu frunze de ceapa verde, oparite putin pentru a se inmuia.
  • Se rade putin cascaval deasupra si se dau la cuptor Se servesc calde cu un sos de rosii alaturi.

Întrebări:




Comentarii:

19/10/2013

Grozave!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Vinete impanate cu branza si rosii
Vinete impanate cu branza si rosii
6 porții
45 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Vinete impanate - imambaialdi
Vinete impanate - imambaialdi
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Vinete gratinate sau parmigiana di melanzane
Vinete gratinate sau parmigiana di melanzane
6 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Musaca à la grecque
Musaca à la grecque
6 porții
1h35m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Vinete tempura
Vinete tempura
6 porții
1h19m
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Gratin de orez cu rosii
Gratin de orez cu rosii
6 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.