Petitchef

Vinete umplute/karniyarik

Felul principal
4 porții
30 min
30 min
Dificil

Ingrediente

Numarul de porții: 4
500 g carne tocată de vită

4 vinete potrivite

2 cepe medii

3 roşii

doi ardei (unul pentru decor)

o căpăţână de usturoi

pătrunjel

sare şi piper

opţional un ardei iute

Preparare

  • Se curăţă vinetele de coajă în stil pijama, se taie în două pe lung, se sărează şi se lasă cca 30 de minute la scurs.
    Între timp se taie ceapa (pentru că este sezonul am folosit ceapa verde) foarte mărunt şi se căleşte în puţin ulei. După ce ea devine sticloasă se adaugă carnea tocată şi o călim cca.15 minute. Se adaugă ardeiul tocat foarte mărunt şi roşiile curăţate de coajă şi tăiate cubuleţe mici şi se condimentează după gust Vinetele bine scurse se prăjesc bine pe ambele părţi la foc mediu.
    Când sunt gata se scobesc în mijloc pe lungime ca o bărcuţă, având grijă să nu le găurim. Miezul de vânătă astfel obţinut se toacă foarte mărunt şi se amestecă în compoziţia de carne. Această compoziţie este lăsată la foc molcom până îi scade zeama. Bărcuţele se pun într-o tavă de cuptor. Restul de usturoi zdrobit se pun în bărcuţe peste care se adaugă compoziţia de carne, se ornează cu felii de roşii şi fâşii de ardei.
    În tavă se adaugă un pahar cu apă şi se bagă la cuptorul preîncălzit cca 25-30 minute.
    Înainte de a servi se pune o ploaie de pătrunjel. Se poate servi şi cu garnitură de orez.

Poze

Vinete umplute/KARNIYARIK, poza 1Vinete umplute/KARNIYARIK, poza 2Vinete umplute/KARNIYARIK, poza 3


Comentarii:

nimeni, 11/08/2015

Minunata,interesanta,dar cred ca sta prea mult la cuptor- 15 ' sunt deajuns pentru ca toate se pun semipreparate.

(0) (0) Abuz
30/07/2013

Gustos!

(0) (0) Abuz
18/04/2013

Buna

(0) (0) Abuz
12/04/2013

Cunosc aceasta reteta , este una din preferatele familiei, insa eu nu prajesc vinetele , doar le oparesc putin in apa cu putin otet ( dupa ce au stat anterior cu sare , la dez-amarat). Continutul lor il matruntesc apoi bine si il adaug la calit in amestecul de umplututa.Se mai pot face, similar, umplute cu ciuperci in loc de carne , fara rosii , dar cu mult cascaval ras pe deasupra.

(0) (0) Abuz
01/05/2012

Foarte bune,multumesc mult

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Vinete tempura
Vinete tempura
6 porții
1h19m
Foarte ușor
1 / 5
Rețetă Musaca à la grecque
Musaca à la grecque
6 porții
1h35m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Tian cu legume
Tian cu legume
4 porții
55 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Vinete cu rosii si cascaval la cuptor
Vinete cu rosii si cascaval la cuptor
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Vinete cu sos de busuioc si usturoi
Vinete cu sos de busuioc si usturoi
2 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Vinete marinate
Vinete marinate
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Cine nu iubeste salata de vinete?Cine nu iubeste salata de vinete?Si noi ce mai pregatim cu ...vinete?Si noi ce mai pregatim cu ...vinete?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: