Petitchef

Briouats, dulcele marocan

Dulci si plini de arome, briouats reunesc tot ce poti iubi in patiseria orientala. Crocante si fragede, acoperite cu miere, aceste mici produse de patiserie sunt mai usor de facut decat ai putea crede.

Desert
15 porții
20 min
15 min
Ușor

Ingrediente

15

Preparare

  • Etapa 1 - Briouats, dulcele marocan
    Pentru umplutura:
    Intr-un castron, amestecati faina de migdale cu zaharul si scortisoara.
  • Etapa 2 - Briouats, dulcele marocan
    Adaugati untul topit si apa de floari de portocale si amestecati cu mainile pentru a obtine un aluat care sa fie suficient de ferm pentru a forma bile.
  • Etapa 3 - Briouats, dulcele marocan
    Suprapuneți cele 8 foi de brick, rulati-le impreuna si taiati marginile (aproximativ 2 cm), care nu vor fi folosite.
    Apoi, taiati aceasta rola de foi in 4.
  • Etapa 4 - Briouats, dulcele marocan
    Derulati fiecare rola pentru a obtine benzi din foi brick.
  • Etapa 5 - Briouats, dulcele marocan
    Luati o cantitate mica din umplutura de migdale, in maini si formati o minge.
  • Etapa 6 - Briouats, dulcele marocan
    Asezati aceasta bila la capatul unei fasii de foi brick si pliati sub forma de triunghi.
    La sfarsitul benzii, aplicati putin ou batut pentru a inchide bine.
  • Etapa 7 - Briouats, dulcele marocan
    Puneti briouats in ulei fierbinte si gatiti pana cand au o culoare maro / caramel.
  • Etapa 8 - Briouats, dulcele marocan
    Cufundati fiecare briouat fierbinte in miere, lasati-l sa se inmoaie putin, apoi scurgeti-l.
  • Etapa 9 - Briouats, dulcele marocan
    Gata!
    Sunt perfecte cu ceai fierbinte de menta.

Echipamente de gătit

Cuptor

Observații:

Arome : adaptati cantitatea de condimente din garnitura in functie de gusturile dumneavoastra. Puteti adăuga mai mult sau mai putin scortisoara sau apa din floare de portocal, de exemplu.

Ulei : Pentru un rezultat mai putin gras, nu ezitati sa eliminati excesul de ulei.

Depozitare : calde si reci, aceste produse de patiserie sunt delicioase, pot fi pastrate timp de 1 luna la temperatura camerei, acoperite. De asemenea, le puteti congela.

Poze

Briouats, dulcele marocan
Briouats, dulcele marocan - poza 2
Briouats, dulcele marocan - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

gabi bekai, 23/05/2022

Foile de brick sunt foi de placinta.

(0) (0) Abuz
nicoleta_i2018, 23/05/2022

Foi de brick ...ce sunt alea? Poate se gasesc acolo dar aici...de brick? Poate aici poarta alta denumire

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Turta dulce - petitchef
Turta dulce - petitchef
6 porții
45 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Coarne de gazela, mici delicii orientale
Coarne de gazela, mici delicii orientale
8 porții
1 h 45 m
Ușor
Rețetă Bilute de cereale cu ciocolata tip nesquik
Bilute de cereale cu ciocolata tip nesquik
2 porții
30 min
Foarte ușor
Rețetă Prăjitură cu ciocolata și dovleac
Prăjitură cu ciocolata și dovleac
8 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Nougat glacé
Nougat glacé
12 porții
1 oră
Ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Kaab el ghzal - dulcele marocan Kaab el ghzal - dulcele marocan Marocan Tajine sau tocanita la abur Marocan Tajine sau tocanita la abur Ciocolata neagra, dulcele permis Ciocolata neagra, dulcele permis

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează