Petitchef

Ficat de pui in vin rosu cu pilaf de orez

Multe persoane nu m?nânc? fic??ei de pui fie din cauz? c? ace?tia con?in mult colesterol, fie c? din principiu nu m?nânc? organe. Ficatul de pui con?ine îns? ?i mult fier. Eu îi g?tesc din când în când fie cu garnitur? de orez, fie cu paste sau cartofi. Se potrivesc ?i la o salat? bun?, asortat? cu zmeur? ?i sâmburi de nuci.
ReispilafMitHaenchenLeberImRotemWein (6)

Ficat de pui în vin ro?u cu pilaf de orez
Ingrediente pentru 2 por?ii:
300 gr. ficat de pui
2 buc. ?alote (sau o ceap? mic?)
1 lingur? past? de ro?ii
150 ml vin ro?u sec
50 ml sup? de legume (pentru ficat)
400 ml sup? de legume (pentru orez)
125 gr. orez
1/2 ceap?
1 morcov
1/2 buc. ardei gras verde
4 linguri ulei
sare
piper
pu?in? nuc?oar?
Mod de preparare:
Se preg?tesc ingredientele pentru pilaf: ?alotele se cur??? ?i se toac? m?runt, morcovul se cur??? ?i apoi se d? prin r?z?toarea mic?, iar ardeiul gras se taie în cubule?e mici.
Se înc?lzesc 2 linguri ulei în care se adaug? ?alotele se c?lesc. Se adaug? apoi morcovul ?i ardeiul gras. Se las? s? se pr?jeasc? 2-3 minute. Se adaug? apoi orezul.  Se acoper? orezul cu vreo 200 ml de sup? de legume ?i se las? s? fiarb? la foc mic. Se învârte destul de des pentru a nu se arde.  Supa trebuie s? fie fierbinte, pentru a nu întrerupe procesul de fierbere al orezului. Când orezul a absorbit lichidul, se adaug? restul de sup? de legume treptat, pân? când orezul e fiert. Se condimenteaz? dup? gust cu sare, piper ?i nuc?oar?.  
Pentru ficat: se cur??? ficatul, se spal? bine ?i se usc? cu un prosop de buc?t?rie. Ceapa se toac? m?runt.
Într-o tigaie se înc?lzesc 2 linguri de ulei. Se c?le?te ceapa, iar apoi se adaug? ficatul de pui. Se pr?je?te bine pe toate p?r?ile. Se adaug? apoi pasta de ro?ii ?i se amestec? bine. Se stinge cu vinul ro?u ?i se las? s? fiarb? pân? când vinul scade la o treime. Se adaug? apoi 50 ml sup? de legume fierbinte ?i se las? înc? 5 minute s? fiarb? la foc mic.
Se serve?te cu pilaful de orez. Ca garnitur? se pot folosi ?i paste sau cartofi piurée.
 
DE Hier klicken für das Rezept auf Deutsch





Video sugerat

YouTube



Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Ficat de pui in sos de vin cu struguri
Ficat de pui in sos de vin cu struguri
6 porții
50 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Ficat de pui in vin rosu cu pilaf de orez
Ficat de pui in vin rosu cu pilaf de orez
2 porții
1 oră
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Pui in crusta de mustar si ierburi de provence
Pui in crusta de mustar si ierburi de provence
6 porții
1h30m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Pilaf
Pilaf
2 porții
25 min
Foarte ușor
2.8 / 5
Rețetă Pui cu salsa de soia si miere
Pui cu salsa de soia si miere
2 porții
2h22m
Foarte ușor
1 / 5

Rețete

Articole conexe

Orez cu lapte - desertul copilarieiOrez cu lapte - desertul copilarieiRetete cu carne de pui gata in 30 minuteRetete cu carne de pui gata in 30 minuteDe ce sa consumam orez brun?De ce sa consumam orez brun?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: