Pentru 6 persone :: Rapdie :: Dificultate medie :: Preparare 20 minute :: Coacere 15 minute
O alta bunatate pe care o faceam cand eram micuta, sunt aceste flori de salcam, care miros dumnezeieste :D, in aluat. Tin minte ca ma bateam cu Dan pe ele, erau asa de bune. Ne facea mama cate un castron mare sa ne saturam :P.
Zilele trecute am fost la tara si cand am intrat in gradina, mi-a venit in nas un miros frumos de salcam. I-am spus lu mamaia ca n-am mai facut demult flori de salcam prin aluat, asa ca am luat un carlic si am rupt o craca plina de flori de salcam :D.
Le-am adunat cu grija de pe creanga si am umplut o strecuratoare plina de flori de salcam.
Le-am trecut printr-un jet de apa rece, am scuturan strecuratoarea de cateva ori
Si le-am lasat sa se usuce bine de apa pana o sa pregatesc eu aluatul.
Intr-un castron mare am spart doua oua, am adaugat un praf de sare si le-am batut bine.
Am adaugat si 4 linguri cu varf de zahar si am batut in continure pana s-a topit.
Am adaugat treptat 2 cani de lapte si 250 g da faina+1 lingurita praf de copt. Am batut bine pana a devenit un aluat nu prea moale.
Acum luam o floare de salcam
Si o tavalim prin aluat. Codita nu o dat prin aluat :P.
Incongem intr-o cratita ulei de floarea-soarelui si le prajim la foc potrivit pe ambele parti. Asa procedam pana terminam florile si aluatul. Le scoatem pe o hartie absorbanta.
Le servim calde, imediat. Sunt excelente, super aromate. Pana si Max am mancat, se cam ghinuia cu codita :)).
Sa aveti pofta mare daca le pregatiti.