Petitchef

Flori de salcam in aluat

Flori de salcam in aluat

Pentru 6 persone :: Rapdie :: Dificultate medie :: Preparare 20 minute :: Coacere 15 minute

O alta bunatate pe care o faceam cand eram micuta, sunt aceste flori de salcam, care miros dumnezeieste :D, in aluat. Tin minte ca ma bateam cu Dan pe ele, erau asa de bune. Ne facea mama cate un castron mare sa ne saturam :P.
Zilele trecute am fost la tara si cand am intrat in gradina, mi-a venit in nas un miros frumos de salcam. I-am spus lu mamaia ca n-am mai facut demult flori de salcam prin aluat, asa ca am luat un carlic si am rupt o craca plina de flori de salcam :D.

Le-am adunat cu grija de pe creanga si am umplut o strecuratoare plina de flori de salcam.



Le-am trecut printr-un jet de apa rece, am scuturan strecuratoarea de cateva ori


Si le-am lasat sa se usuce bine de apa pana o sa pregatesc eu aluatul.


Intr-un castron mare am spart doua oua, am adaugat un praf de sare si le-am batut bine.


Am adaugat si 4 linguri cu varf de zahar si am batut in continure pana s-a topit.


Am adaugat treptat 2 cani de lapte si 250 g da faina+1 lingurita praf de copt. Am batut bine pana a devenit un aluat nu prea moale.


Acum luam o floare de salcam



Si o tavalim prin aluat. Codita nu o dat prin aluat :P.


Incongem intr-o cratita ulei de floarea-soarelui si le prajim la foc potrivit pe ambele parti. Asa procedam pana terminam florile si aluatul. Le scoatem pe o hartie absorbanta.


Le servim calde, imediat. Sunt excelente, super aromate. Pana si Max am mancat, se cam ghinuia cu codita :)).

Sa aveti pofta mare daca le pregatiti.











Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 


Articole conexe

Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!


Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează