Petitchef

Flori de salcam in aluat



Pentru 6 persone :: Rapdie :: Dificultate medie :: Preparare 20 minute :: Coacere 15 minute

O alta bunatate pe care o faceam cand eram micuta, sunt aceste flori de salcam, care miros dumnezeieste :D, in aluat. Tin minte ca ma bateam cu Dan pe ele, erau asa de bune. Ne facea mama cate un castron mare sa ne saturam :P.
Zilele trecute am fost la tara si cand am intrat in gradina, mi-a venit in nas un miros frumos de salcam. I-am spus lu mamaia ca n-am mai facut demult flori de salcam prin aluat, asa ca am luat un carlic si am rupt o craca plina de flori de salcam :D. 

Le-am adunat cu grija de pe creanga si am umplut o strecuratoare plina de flori de salcam.




Le-am trecut printr-un jet de apa rece, am scuturan strecuratoarea de cateva ori



Si le-am lasat sa se usuce bine de apa pana o sa pregatesc eu aluatul.



Intr-un castron mare am spart doua oua, am adaugat un praf de sare si le-am batut bine.



Am adaugat si 4 linguri cu varf de zahar si am batut in continure pana s-a topit. 



Am adaugat treptat 2 cani de lapte si 250 g da faina+1 lingurita praf de copt. Am batut bine pana a devenit un aluat nu prea moale. 



Acum luam o floare de salcam 




Si o tavalim prin aluat. Codita nu o dat prin aluat :P. 



Incongem intr-o cratita ulei de floarea-soarelui si le prajim la foc potrivit pe ambele parti. Asa procedam pana terminam florile si aluatul. Le scoatem pe o hartie absorbanta.



Le servim calde, imediat. Sunt excelente, super aromate. Pana si Max am mancat, se cam ghinuia cu codita :)).

Sa aveti pofta mare daca le pregatiti.











Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 



Articole conexe

Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.