Petitchef

Fondant din (Marsh)Mallows




Îmi place tare mult s? îmbrac torturile pe care le fac în genul acesta de c?m??u?e.

Variantele sunt multiple:
mar?ipanul - am ornat o dat? (Tortul Flutura?), a ie?it minunat, dar aveam pasta de mar?ipan gata f?cut? adus? de o prieten? de-a mea din Suedia; ?tiu cum s? fac pasta (teoretic), dar înc? nu am încercat; e destul de costisitorpasta de zah?r - nu am încercat, nu am c?utat o re?et?, nu ?tiu dac? voi încerca prea curândfondantul gata preparat - am aflat c? se poate achizi?iona de aici, de exemplu; eu înc? nu m-am încumetat s? cump?rfondantul din Marshmallows - eh, de ?sta eram tare curioas? ce e cu el
A?a c? am purces la proces :).

Am folosit:
150 gr mallows1 lingur? jum?tate de ap? rece (ar fi trebuit doar o lingur?)
aproximativ 500 gr zah?r pudr?ulei (în farfuria cu lingura de lemn în ea)ni?te colorant palid :), c? de-altul nu am în cas?
Voi explica pe scurt procedeul.
Mallows - într-un castron maaaare mare, apa peste ele ?i amestecat bine. La microunde 2 minute. Eu am un Electrolux - dac? ap?s pe Start func?ioneaz? 30 sec (habar nu am la ce putere). Am ap?sat de 4 ori pe Start :)). Asta am scos:

Chiar dac? înc? se mai distinge forma lor, când am b?gat lingura erau topite.

Am pus pu?in zah?r, am amestecat cu lingura de lemn uns? cu ulei. Iar zah?r, iar lingur?. ?i tot a?a pân? ce nu a mai mers cu lingura ?i am luat aluatul la fr?mântat tot ad?ugând zah?r ?i ungând mâinile cu ulei.
Ar fi trebuit s? fac asta pân? ce fondantul nu mai înghi?ea zah?r. Numai c? ... am r?mas f?r? zah?r :(.

Am uns blatul de mas? cu ulei. Am întins fondantul cu sucitorul în foaie sub?ire (cât s-a putut), am acoperit tortul, am t?iat marginile. Am încercat sa colorez restul de fondant, dar nu prea mi-a reu?it, pentru c? ce am folosit eu nu era colorant propriu-zis, iar sfecl? ro?ie nu aveam în cas?.

?i acum, s? v? zic ?i s? îmi zic ce gre?eli am f?cut:
nu am avut zah?r suficient, iar cel pe care l-am avut a fost de calitate proast?dup? ce am întins foaia pe mas?, am avut senza?ia c? dac? împ?turesc foaia va fi mai u?or s? o pun pe tort; ei bine, s-a lipit, ?i nu am mai putut s? o desp?turesc, o pusesem deja pe tort ?i când am ridicat-o pu?in, se prinsese pe ea, deci nu mai puteam s? fr?mânt din nou ?i s? reîntind - de aceea arat? a?a peticitDar per total sunt mul?umit? de solu?ie ?i clar voi repeta experien?a.

Sursa de inspira?ie: aici.











Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Fondant marshmallow
Fondant marshmallow
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Fondant, glazura fondanta
Fondant, glazura fondanta
4 porții
15 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tort cu capsune
Tort cu capsune
10 porții
3h20m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort zebra, desert exotic
Tort zebra, desert exotic
8 porții
1h25m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10h55m
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Culorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si SalateCulorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si SalateO delicatesa din antichitate – sparanghelulO delicatesa din antichitate – sparanghelulLoboda si stevia, sanatatea din natura!Loboda si stevia, sanatatea din natura!Delicii din cufarul marii - salata de icreDelicii din cufarul marii - salata de icre

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: