Petitchef

Friptur? de miel cu usturoi ?i rozmarin

Ingrediente

4 pers.



1 c?p??ân? de usturoi,
un pulpa de miel cu os de cca 1- 2 kg
6-7 c??ei de usturoi, 
1 legatura de rozmarin proasp?t
1 lingura de unt
sare ?i piper




Preparare



Se ia carnea de miel si se fac incizii cu cutitul în care se pun usturoiul ?i rozmarinul,dupa care se freac? cu unt ?i împreun? cu usturoiul se pune în tav? ?i se d? la cuptor pentru 1 or?.Dupa vreo 30 minute carnea trebuie întoars? ,dupa care se scoate de la cuptor ?i se las? pe un platou s? se odihneasc?.





Pentru sos:



Se ia sosul din tava care a fost la cuptor ?i se pune într-un vas pe foc pentru a se carameliza.Se strecoar? de orice exces de gr?sime ?i se toarn? 300 ml de ap? rece .Se mai las? pe foc înc? cateva  minute.Apoi se strecoar?. Servi?i carnea al?turi de sosul f?cut si legume fierte.



Pofta buna !



Carte de bucate on-line













Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Cartofii - fel de mancare sau garnitura?Cartofii - fel de mancare sau garnitura?Am plecat la colindat, la piftii de degustat...Am plecat la colindat, la piftii de degustat...„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: