Petitchef

Lemon curd

Gustări
10 porții
10 min
10 min
Foarte ușor
Este o crema pe baza de suc de citrice (de unde denumirile specifice de orange curd sau lemon curd), O Umplutura perfecta pentru tarte sau prajituri, toppingul aromat pentru biscuiti sau briose.

Ingrediente

Numarul de porții: 10
3 lamai bio

120 gr zahar

5 oua

15 gr de amidon de porumb

120 gr unt

Preparare

  • Etapa 1 - Lemon curd
    Se amesteca ouale cu zaharul si amidonul de porumb. Adaugati sucul de la 2 lamai si coaja de la 1 lamaie.
  • Etapa 2 - Lemon curd
    Se amesteca bine, apoi se pune pe foc mediu/ridicat pana se ingroasa, amestecand constant cu un tel.
  • Etapa 3 - Lemon curd
    Odata ce crema s-a ingrosat, se ia de pe foc si se adauga untul taiat in bucati. Se amesteca bine pana se incorporeaza, apoi se adauga sucul de la 1 lamaie. Se amesteca bine.
  • Etapa 4 - Lemon curd
    Se toarna crema intr-un borcan si se lasa cel putin 2 ore in frigider.
  • Etapa 5 - Lemon curd
    Gata!

Video

YouTube

Poze

Lemon curd, poza 1
Lemon curd, poza 2
Lemon curd, poza 3

Întrebări:




Comentarii:

cameliapad, 05/07/2018

Pe mine m-a convins! Sigur am să încerc!

(0) (0) Abuz
Diana Lucia, 05/07/2018

Doamnei Speranta: este "lemon curd" (adica crema de lamaie, in limba engleza) si nu "crud" (oricum, este pusa si pe foc, deci nu este 'crud' deloc).

Doamnei Constanta: Lemon curd se consuma ca atare, ca orice crema-desert, sau se pot umple cu el gogosi, ecleruri, cremschnit-uri, etc.

"Doamnei" Facebook: Faina de porumb este bine-cunoscutul zeamil, comercializat de ani buni drept "GUSTIN" - Amidon alimentar f. fin (gama produselor dr. Oetker).

(3) (0) Abuz
Speranta, 04/07/2018

Nu stiu, de-i bine, lemon curd sau crud, e o diferenta uriasa, o voi incerca

(0) (0) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 04/07/2018

In afara de un chec, o placinta, un pandispan, un cozonac, o gogoasa sau o crema de zahar ars eu nu ma prea pricep la prajituri si as vrea sa stiu la ce se foloseste crema asta pentru ca am mai auzit de "lemon curd"-ul asta dar nu stiu la ce se foloseste.; poate-mi spune si mie cineva care se pricepe!

(0) (0) Abuz
Facebook, 02/09/2017

Cu ce pot înlocui faina de porumb ?Si pot pune si albusurile la crema nu se taie?

(0) (0) Abuz
Ella, 02/09/2017

Bravooo

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 


Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.