Petitchef

Sarlota cu pere si fulgi de migdale

Gustări
6 porții
30 min
4 ore
5 min
Foarte ușor
Octombrie este luna din an cand sunt disponibile cele mai multe soiuri de pere, asa ca este un moment bun pentru consuma.
Noi am ales sa le folosim intr-un desert.

Ingrediente

Numarul de porții: 6

Pentru sarlota :

250 gr piscoturi

300 gr pere

200 ml smantana lichida cu 30% grasime

150 gr mascarpone

50 gr zahar pudra

1 pastaie vanilie (optional)

75 gr fulgi de migdale

apa


Pentru decor:

3 pere mici taiate (aproximativ 200 gr)

1 pera mica pentru centru

Materiale

1 forma rotunda cu balamale 20 cm
1 mixer electric
Folie alimentara

Preparare

  • Etapa 1 - Sarlota cu pere si fulgi de migdale
    Asezati folia alimentara la baza formei de copt. inchideti!
    Inmuiati rapid piscoturile in apa cu partea neteda (nu cu partea cu zahar) si aranjati-le in jurul matritei cu partea neteda spre interior.
  • Etapa 2 - Sarlota cu pere si fulgi de migdale
    Crema: Puneti smantana, bolul si telurile de la mixer congelator 15 min, apoi bateti frisca cu mascarpone, semintele de la pastaia de vanilie si zaharul pudra pentru a forma o frisca ferma.
  • Etapa 3 - Sarlota cu pere si fulgi de migdale
    Migdale: Puneti fulgii de migdalele intr-o tigaie la foc mediu, amestecand ocazional pana se rumenesc.
  • Etapa 4 - Sarlota cu pere si fulgi de migdale
    Perele: descojiti si taiati perele in bucati mici.
  • Etapa 5 - Sarlota cu pere si fulgi de migdale
    Ansamblarea: Puneti jumatate din crema peste piscoturi, apoi puneti jumatate din bucatile de pere, presarati o mana de migdale rumenite sși acoperiti cu piscoturi.
  • Etapa 6 - Sarlota cu pere si fulgi de migdale
    Repetați procesul, acoperiti partea superioara cu folie alimentara si dati la rece timp de 4 ore.
    Puneti perele de decor deoparte. Descojiti si taiati fin perele mici pe verticala.
  • Etapa 7 - Sarlota cu pere si fulgi de migdale
    Decor: aranjati bucatile de pere feliate una langa alta pe marginea carlotei. Asezați migdalele rumenite in centru si puneti o para mica deasupra lor.
  • Etapa 8 - Sarlota cu pere si fulgi de migdale
    Gata!

Video

YouTube

Observații:

Migdale rumenite: Acestea aduc o nota crocanta sarlotei, si sunt perfecte pentru decor, dar nu sunt obligatorii.

Poze

Sarlota cu pere si fulgi de migdale, poza 1Sarlota cu pere si fulgi de migdale, poza 2Sarlota cu pere si fulgi de migdale, poza 3Sarlota cu pere si fulgi de migdale, poza 4Sarlota cu pere si fulgi de migdale, poza 5


Comentarii:

17/10/2019

Excelent!!!

(1) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Sarlota cu capsune
Sarlota cu capsune
8 porții
20 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Chec cu ciocolata si pere
Chec cu ciocolata si pere
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Sarlota cu capsuni
Sarlota cu capsuni
6 porții
50 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Sarlota cu mandarine
Sarlota cu mandarine
4 porții
50 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Sarlota de ciocolata(cacao)
Sarlota de ciocolata(cacao)
2 porții
30 min
Ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

Ce trebuie sa stiti atunci cand recoltati, cumparati sau depozitati pereCe trebuie sa stiti atunci cand recoltati, cumparati sau depozitati pereLaptele de migdale – miracolul vegetalLaptele de migdale – miracolul vegetal

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: