MAGIUN DE PRUNE

De Cu Mimi in bucatarie
(3.66/5 - 79 voturi)
5 comentarii



Asta-i unul din lucrurile ce-mi aduc aminte de copilarie!
As fi vrut sa-l fac fara pic de zahar,dar prunele desi au fost coapte,nu au fost si foarte dulci.
Se spala prunele si se scot samburii.Se pun intr-un vas(de preferinta tuci,sa nu se prinda).
Iata ce spune Sanda Marin:
"Se tin pe foc domol pana incep sa fiarba si se moaie. Se trec printr-o sita mai rara (ciur), se pun din nou pe foc amestecand mereu, pana se leaga cat trebuie. Daca prunele nu sunt prea coapte si magiunul pare acru, se adauga, dupa ce au fost trecute prin sita, putin zahar, in proportie de 100 g zahar la un kilogram de prune. Magiunul trebuie sa fie bine legat ca sa nu mucegaiasca in timpul iernii. Se toarna cald in borcane bine spalate"
Eu nu am dat prunele prin sita ci am pus mixerul vertical la treaba.






De Cu Mimi in bucatarie


Comentarii:

02/09/2012

Am urmarit si am facut intocmai reteta de aici, doar ca .. nu am reusit sa bag farfuria cu magiu, in borcan.
poate a fost din cauza ca erau din portelan si nu din plastic/carton ?

(0) (0) Abuz
13/08/2013

Reusita reteta!

(0) (0) Abuz
07/06/2013

Foare buna

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
04/09/2012

Groaznica

(0) (0) Abuz
18/08/2013

Bun !

(0) (0) Abuz


Punctează această reţetă:

Video sugerat

Tarta aromata cu prune




Rețete

Articole conexe

Retete dulci cu pruneRetete dulci cu pruneMâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiMâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:

(c) Madeinwork | Mențiuni legale