Petitchef

Mâncare de cartofi cu praz ?i cârna?i

Se poate face ?i de post, f?r? nici un cârnat, e delicioas?, ideea e tot de la mâncarea aia rece, mama ei, c? m-a îmboln?vit, ceapa ?i prazul în?bu?ite a?a ies delicioase.



?tiu c? am idei pu?ine ?i fixe, ghinion. A?adar ne trebuie praz (merge ?i cu ceap? t?iat? mai mare), carne din cârna?i (sau cârna?i t?ia?i), cartofi, vin alb, sec, dac? nu v? place s? îl be?i mai bine nu îl pune?i în mâncare, past? de tomate (eu am pus bulion amestecat cu ardeii ?ia iu?i care au f?cut ditamai drumul de la o mamma din sudul Italiei, via Elve?ia pâna aici, voi pune?i ce g?si?i în zon?, ro?ii s? aib? în compozi?ie).

În plus sare, piper, foi de dafin.

Mai întâi se pune prazul la în?bu?it cu pasta de cârna?i (sau f?r?) ?i cu ceva sare. Ceva mai mult?, cartofii trag sarea.



Mai rescriu odat?, în crati?a aia de font? parc? mâncarea asta banal?, nu thai, nu indian?, nu nouvelle cuisine, are un gust mult mai bun decât în orice tingire nou? din dotare.

A?adar dac? e, dac? ave?i, dac? pute?i ?i nu va e c? v? face?i de ciocolat? cu pu?in la sut? cacao, crati?a de la bunici e excelent?.

Când prazul s-a înmuiat îl stingem cu vin. Când s-a stins de tot, punem deasupra cartofii (cur??a?i ?i t?ia?i dup? plac, dar cu tot cu apa în care au l?sat amidonul). Punem ?i foi de dafin ?i piper ?i l?s?m s? fiarb? cartofii. ??tia s?punari nu se r?sfierb, nu e problem? de timp. Cei albi cam în 15 minute sunt gata.



Când sunt gata punem amestecul de past? de ro?ii (bulion, ce vre?i din gama asta) cu iu?eala de rigoare (sau f?r?).



?i dac? tot nu m? întreba?i, va spun eu, merge de rupe cu castrave?i mura?i.

Voiam s? v? mai împ?rt??esc ni?te bucurii, dar a?a tare m-am sup?rat pe ce a p??it Costachel, c? mi-a trecut cheful. Pe dânsul nu îl cunosc, nu îmi permit m?car s? vorbesc mai tete-a-tete cu dumnealui (virtual, desigur) ?i al?ii î?i permit s? fac? r?u unia din pu?inele locuri în care se pot purta discu?ii constructive, p?cat.

Don Costachel, va dedic mânc?ric? asta banal? dar bun?. ?i un pahar de vin alb ?i sec, altul nu am.










Comentarii:

10/01/2014

Stiu k e buna soacra mea o gateste mai mereu

(0) (0) Abuz
11/02/2012

Macar de ai scrie ca lumea

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Mancare de cartofi, cu rasol alb de porc
Mancare de cartofi, cu rasol alb de porc
8 porții
2h30m
Foarte ușor
3.2 / 5
Rețetă Cartofi prajiti, aurii si crocanti
Cartofi prajiti, aurii si crocanti
4 porții
40 min
Foarte ușor
3.4 / 5
Rețetă Supa de cartofi si praz
Supa de cartofi si praz
4 porții
1 oră
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Fondue de praz
Fondue de praz
4 porții
50 min
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!Cartofii - fel de mancare sau garnitura?Cartofii - fel de mancare sau garnitura?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: