Petitchef

MIEL "INTERETNIC" CU LEGUME SI OREZ

mal



Duminica am avut la pranz acest miel interetnic :D...bun, bun :)...

I-am ales ca garnitura orezul cu legume si sincer n-am regretat, s-au inteles bine, atat pe farfurie, cat si in stomac.
Dar , hai sa va povestesc de ce l-am denumit "interetnic" pe bietul mielut;) ...

Pai intai si-ntai tre' sa va spun ca e un miel crescut prin Apuseni,pe Valea Ampoiului... cu iarba verde, curata si frageda si cu lapte de la mama lui :), gatit la Timisoara si condimentat cu toate alea din diferite colturi ale pamantului: curry asiatic...miere greceasca...sos de soia chinezesc...ulei de nuci din Franta...scortisoara din SUA ...paprika ungureasca...

  Cu toate condimentele enumerate mai sus , am facut o marinada cu care am acoperit fiecare bucatica de carne  si am lasat-o sa se odihneasca  cateva ceasuri .

 Apoi am pus carnea (impreuna cu sucul rezultat din marinarea ei ) intr-o tigaie de fonta cu capac si am lasat-o sa se patrunda incet...i-am mai adaugat sare si piper si spre final o ceapa mare si-un ardei asemenea, taiate cuburi.

Singura mea grija a fost sa mai intorc bucatile din cand in cand ca sa se patrunda si sa se  rumeneasca uniform.

Pacat ca mirosul nu se poate traduce in cuvinte ...si uneori nici gustul :)) pentru ca degeaba va spun eu cat e de bun daca nu incercati chiar voi .

Credeti-ma, ti se bat lupii la gura :))

 Sa dea Domnul sa prindem primaveri cat mai multe, sa pot pune la pastrare cate o bucata de miel, s-apoi cand vine toamna sa-mi  rasfat familia cu asemenea bunaciuni :)

Si cand ma gandesc ca pana la 16 ani n-am vrut sa ma ating nici in forma de carnea de miel :)) Bine-a zis cine-a zis treaba aia cu mintea de pe urma :))

Sa fiti iubiti ! :)



Editare :

avand in vedere ca mielul meu a fost destul de grasut , n-am mai adaugat la preparare alt ulei in afara de cel de nuci folosit la marinada...l-am lasat sa se patrunda in suc propriu (de aici rezulta si grasime, suficienta pentru gustul meu ).










Comentarii:

simina, 03/11/2010

Reteta e fabuloasa , doar la Paris am mai mancat ceva asa de bun.Multumesc!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Salata de orez (usor si simplu)
Salata de orez (usor si simplu)
7 porții
33 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Moelleux cu legume si smantana
Moelleux cu legume si smantana
4 porții
1h10m
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Pulpa de miel in sare cu rozmarin
Pulpa de miel in sare cu rozmarin
4 porții
2h30m
Ușor
4.2 / 5
Rețetă Miel cu sos de iaurt
Miel cu sos de iaurt
4 porții
40 min
Foarte ușor
Rețetă Miel marocan
Miel marocan
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Miel la gratar
Miel la gratar
4 porții
40 min
Ușor
4.1 / 5

Rețete

Articole conexe

Orez cu lapte - desertul copilarieiOrez cu lapte - desertul copilarieiCele mai bune 10 legume preparate la gratarCele mai bune 10 legume preparate la gratarRatatouille - Un amestec impetuos legumeRatatouille - Un amestec impetuos legume

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: