Petitchef

Muraturi

87 rețete
Rețetă Verdeturi pentru ciorbe la borcan

Verdeturi pentru ciorbe la borcan

(1 vot), (4)
Altele Foarte ușor 30 min
Ingrediente: 2 kg rosii 2 kg gogosari 4 legaturi patrunjel verde 3 legaturi leustean 1 legatura telina (frunze) 200 g sare fara iod (vrac )...
Rețetă Muraturi asortate la butoi

Muraturi asortate la butoi

(26 voturi), (2) , (6)
Altele Foarte ușor 15 min
Ingrediente: Castraveti 2 legaturi frunze de telina 1 legatura leustean 3 capatini usturoi curatat 1 kg morcovi taiati rondele 4 conopide un pumn piper 2-3 b...
Rețetă Tocana de muraturi prajite

Tocana de muraturi prajite

(22 voturi), (3) , (2)
Aperitiv Foarte ușor 20 min 20 min
Ingrediente: 150 ml ulei 4 cepe mijlocii 1 farfurie cu muraturi(gogonele taiate feliure subtiri) 2-3 linguri bulion 1 pahar suc de rosii piper,sare....
Rețetă Ciolomada (muratura asortata)

Ciolomada (muratura asortata)

(13 voturi), (5) , (3)
Altele Foarte ușor 15 min
Ingrediente: castraveti, gogosari, ardei, varza, gogonele, conopida , marar, cimbru, foi de dafin, hrean, boabe de piper, otet, zahar, sare neiodata, s...
Rețetă Castraveti murati in foi de vita de vie

Castraveti murati in foi de vita de vie

(9 voturi), (1) , (3)
Altele Foarte ușor 15 min 15 min
Ingrediente: 1,5 kg. de castraveti o radacina de hrean 2-3 crengute de marar cimbru 1 lingura de boabe de mustar 2 litrii de apa 120 g. de sare 2 linguri de otet ...
Rețetă Otet aromat

Otet aromat

(2 voturi), (2)
Altele Foarte ușor 20 min 10 min
Ingrediente: 1 l otet din vin 3 cepe de apa rosii 4 catei de usturoi 2 frunze de dafin 8-10 boabe piper 5-6 boabe coriandru 4-5 fire tarhon verde cimbru,busuioc...
Rețetă mazare la borcan

Mazare la borcan

(59 voturi), (5) , (1)
Mazarea se curata si se spala bine in mai multe ape ,se pune in borcane , se adauga1 pastila de aspirina , sau 1 vf de lingurita de conservant se umplu cu apa si se capseaza , se aseaza intr-o oala pe fundul careia am asezat un prosop , se acopera cu a
Rețetă Compot de corcoduse

Compot de corcoduse

(18 voturi), (2)
Ingrediente: La 1 l apa se adauga 450 g zahar. Puteti opta pentru adaugarea conservantului daca locul de depozitare este mai caldut. Am folosit la prepararea compotului atat corcoduse galbene cat si corcoduse rosii... Mod de preparare: Se f
Rețetă Pasta de corcoduse verzi pentru iarna

Pasta de corcoduse verzi pentru iarna

(10 voturi)
Pasta de corcoduse verzi pentru iarna Inlaturam corcodusele patate sau stricate, le spalam bine si le punem intr-o oala cu apa cat sa le acopere putin, sa aibe loc sa fiarba. Cand incepe sa se desprinda samburele de pulpa le strecuram si inlaturam sambu
Rețetă conservarea frunzelor de vita

Conservarea frunzelor de vita

(2 voturi), (1)
Se aleg frunzele de dimensiuni potrivite ,in special dinacelea tinere, se spala si se zvanta .Se grupeaza in 10-15 frunze se sareaza ( sare mare) dupa fiecare si se strange sul ,se asaza in borcan si se continua pana ce acesta este plin ( indesat bine
Rețetă Masline murate, taiate rondele

Masline murate, taiate rondele

(1 vot), (1) , (2)
Timp de preparare: 70 ore (complexitate medie) Ingrediente: -2 kg masline (eu folosesc masline aproape negre) -6 lamai -5 ardei iuti -s
Rețetă Cartofi fierti cu hering sarat

Cartofi fierti cu hering sarat

(3 voturi), (1)
Buna ziua. Astazi va voi arata mai putine poze, pentru ca e cam complicat sa stai la bucatarie cu o mana pe aparat si cu alta curatand cartofi (chiar daca nu eu le-am curatit) dupa o zi lunga de lucru. Aceasta mancare o tin minte de cand eram mic si este
Rețetă Jeleu de citrice

Jeleu de citrice

Timp de preparare: 15 minute (complexitate redusa) Ingrediente: ? 250 ml suc proaspat de portocale ? 100 ml suc proaspat de grapefruit ? 100
Rețetă Maqdus (specific arab)

Maqdus (specific arab)

Timp de preparare: 100 ore (complexitate medie) Ingrediente: 3 kg de vinete mici (cam 18 bucati intr-un kg Umplutura: 2 pahare de nuci tocate marun
Rețetă Marinata de ciuperci (Reteta originala preluata de la Manastirea Varatec)

Marinata de ciuperci (Reteta originala preluata de la Manastirea Varatec)

(2 voturi), (1)
Ciupercile se curata,se spala si se fierb in apa cu putina sare . Dupa fierbere se clatesc putin ,dupa care se dau in doua ,trei clocote in marinata preparata din : o parte otet, o parte apa ,1-2 lingurite zahar ,sare si piper dupa gust . Marinata s



Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.