Petitchef

Orez cu legume si ciuperci coapte

Felul principal
8 porții
15 min
20 min
Ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Am spalat orezul bine cu apa fierbinte, in 7-9 ape si l-am lasat deoparte putin acoperit in ultima apa.
    Intre timp am curatat ceapa si am tocat-o. Am taiat ardeii cubulete iar telina si morcovul le-am ras mare.
    Am pus o craticioara cu 1 litru apa pe foc.
    In alta craticioara am pus uleiul de masline si am inabusit mai intai ceapa, apoi am adaugat cubuletele de
    ardei si la urma morcovul si telina, amestecand continuu. Cand apa din craticioara a dat in clocot, adaugam orezul peste amestecul de legume si apoi apa clocotita. Punem si sarea impreuna cu Secretul gustului amestecam rapid si acoperim craticioara. Lasam craticioara pe focul cel mai mic posibil cca 15 minute, fara sa amestecam.
    Dupa 15 minute verificam daca orezul a absorbit apa sau daca s-a prins cumva, ceea ce n-ar trebui daca focul a fost destul de mic si gata! Mai lasam vasul acoperit si dupa ce am stins focul, pentru ca orezul sa se umble si sa absoarba toata zeama.

    Am pus ciupercutele intr-un vas termorezistent, le-am stropit cu ulei de masline si putina sare si le-am bagat la cuptor.

    Ca sa arate frumos in farfurie, am pus orez intr-un vas de sticla si l-am lasat asa pana s-a mai racit, apoi l-am
    rasturnat pe farfurie, iar in jurul lui am pus ciupercutele coapte


Întrebări:




Comentarii (21):

John_, 22/12/2017

O banala reteta de orez cu legume pe care ai facut-o "varza"! Nu se pune niciodata sare ciupercilor, indiferent cum le prepari. Si fara chimicale nu se poate? Iar prezentarea este de pe vremea bunicii.

(0) (0) Abuz
Cristian, 22/12/2017

In plus fata de comentariul Anei, ciupercile cer piper, nu sare. O telina poate avea si 500g! De ce bob rotund si nu bob lung?? Nici un fel de sos? Se vede lipsa totala de experienta, mergeti prin tari arabe sau India, hehe;)

(1) (0) Abuz
Ana, 20/09/2017

Orezul nu este grîul pentru colivă... Doar acela se spală în 9 ape ... Orezul se spală din una-două ape ... nu are rost să ne complicăm fără rost ,doar ca să „părem mai intresanți ”...Prezentarea este fără pretenții ... dacă în pilaf se adăuga și un vărf de cuțit de curry, totul ar fi fost perfect ...

(1) (0) Abuz
06/08/2014

Super bun!

(0) (0) Abuz
02/04/2014

Aspectos si hranitor

(0) (0) Abuz
16/09/2013

Mia placut reteta,,,

(0) (0) Abuz
31/08/2013

Foarte extetic si apetisant. bravo

(0) (0) Abuz
23/08/2013

Arata ssuper cipercutele

(0) (0) Abuz
21/07/2013

Gustos si sanatos!

(0) (0) Abuz
04/03/2013

Foarte buna!

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 3

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Orez cu calamar
Orez cu calamar
2 porții
30 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Orez cantonez express la multicooker-cookeo
Orez cantonez express la multicooker-cookeo
4 porții
10 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Orez cu lapte si caramel sarat
Orez cu lapte si caramel sarat
6 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Orez cantonez
Orez cantonez
2 porții
30 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Chiftele cu legume coapte, nu prăjite!
Chiftele cu legume coapte, nu prăjite!
4 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.4 / 5

Rețete

Articole conexe

Orezul, un aliment gustos și sănătos Orezul, un aliment gustos și sănătos Ciupercile și bucătăria românească Ciupercile și bucătăria românească Merele coapte, un desert clasic de iarna! Merele coapte, un desert clasic de iarna!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează